1 0
Read Time1 Minute, 55 Second

Het vaasje van Rutte

Ik dacht dat het satire was.
Ik dacht: dat bestaat toch niet, dat heeft de minister-president van alle Nederlanders toch niet zelf laten plaatsen?
Daar heeft hij zijn naam toch niet onder gezet?

Het bleek echt te zijn.

17 miljoen mensen die samen een vaasje vasthouden. Hoe ziet hij dat voor zich?
En als hij dat beeld van dat vaasje nu één keer had gebruikt, maar hij bleef er maar over door bazelen.
Het was nota bene het thema van zijn verhaal!

Plaatsvervangende schaamte.

En toen wèrd ik toch kwaad.

Mark Rutte: jij geniepige, slijmerige mooiprater!
Jij huichelende, gluiperige volksverlakker!
Inhalig, misselijkmakend potentatenvriendje!

Ja hoor, in Groot-Brittannië hebben ze het vaasje laten vallen.
Konden we jou maar laten vallen, stuk verdriet.
Maar jij weet altijd weer de verkiezingen te manipuleren met je gladde praatjes zodat je – zo onvermijdelijk als jeuk bij schurft – weer naar de top van de politieke stronthoop glibbert.

En waarom eindig jij altijd bovenop de stronthoop?
Omdat je een weerzinwekkende konkelaar bent die precies weet waar hij moet likken en waar hij kan trappen.
Omdat je een ruggengraatloze kameleon bent.
Omdat je geen benul hebt wat integriteit is, of vaderlandsliefde.

Goh, krijg jij niet altijd je zin? Jammer hè, van die dividendbelasting?
Ga gauw je gele hesje halen, Mark, jij arme, machteloze sloeber, en vergeet niet om onderweg je achterlijke vaasje goed vast te houden.
O, en kijk vooral uit waar je loopt met al die enge, schreeuwende voetbalvaders.
Want je moet wel weten dat de eerste de beste schreeuwende voetbalvader meer fatsoen in zijn pink heeft dan jij in je hele lijf. Die voetbalvader geeft tenminste nog ergens om, en reken maar dat hij dat verdedigt.
Kijk maar uit, straks trekt hij nog een geel hesje aan!

Weet je wat ook kan breken, misselijk onderkruipsel?

Vertrouwen.

Jij hebt er alles aan gedaan om het vertrouwen van de mensen te breken.
Keer op keer heb je ze voorgelogen. Keer op keer hebben ze je gladde praatjes geloofd, en elke keer weer heb jij je beloftes gebroken.
Heel Nederland is keer op keer uitgegleden in de flapdrol die Rutte heet.

Als iemand iets gebroken heeft, dan ben jij het.

Mark Rutte, ik hoop vurig dat dit vaasje de nagel aan je politieke doodskist zal zijn.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Repel .

Written by Repel .

Je kunt Maaike van Charante steunen op BackMe repelsteeltje.backme.org en/of volgen op Twitter @Repelsteeltje21

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Uitglijden in een flapdrol

 1. Wat fijn dat jij verwoordt wat ik en vele anderen de ken en voelen.
  Toch geldt bovenstaande betoog ook de oppositie, ik denk nagenoeg de meerderheid van de 2e Kamer. Kijk alleen maar- en gruwel- naar een politiek debat waar toch de meerderheid van de gekozen 2e Kamerleden hun mobieltjes bedienen.
  Ook het cordon om de PVV en FvD te negeren is bespottelijk en dit kwam uistekend negatief voor het voetlicht tijdens de bespreking, het tegen zijn van bijvoorbeeld het Marrakech pact: nagenoeg een lege 2de Kamer waar deze twee poliieke partijen hun zorgen uitten en dat van miljoenen Nederlanders. Compleet genegeerd. De meerderheid van de 2e Kamerleden die matig opereren, slecht hun werk doen: de burgers vertegenwoordigen. Ook door partijkadaverdiscipline wordt het politieke klimaar vergiftigd, maar ook door woordvoerders van deze partijen. De beeldvorming, het framen is belangrijker geworden dan de boodschap. Hierop speelt het kabinet RutteI,Ii en III handig op in.
  Tevens zijn de onderwerpen, mondiaal en nationaal te ernstig om dit over te laten aan de 2e Kamer, immers zij zijn fossielen geworden. Niet meer in staat om vooruit te zien, een horizon te schetsen hoe de wereld en Nederland beter uit de crisissen dienen te komen. Geen deugdelijk milieuplan, geen verstrekkende innovatie die echt het milieu helpt, geen toekomstbeeld wat betreft transhumanisme, gentechnieken, robotisering, armoedebestrijding, islamisme, terreur, seggregatie ( al dan niet bewust door de politiek en media aangewakkerd), gezondheidzorg, voedselproductie, vers drinkwater etc. De dames en heren politici zijn niet intelligent genoeg om over zoveel onderwerpen kennis te hebben.
  Rutte vindt de EU met de ongelovige zielige Juncker en hun dwangmaatregelen, de excessieve niet-transsparante beloningsstructuur het beste wat Nederland kan overkomen. Rutte is het spoor bijster en toont het niveau van een middelmatig bestuurder die verbaal zeer sterk is en bij echte tegenstand van de oppositie alles kan maken. De matafoor Vaasje leidt ook de echte problemen die Nederland overspoelen af: de omvorming van Europa met massa-immigratie ( de VN heeft dit in 2003 tot een speerpunt gemaakt in haar beleid. Net zoals het kritiek hebben op de islam consequenties heeft voor landen en journalisten). Uiteindelijk door kortzichtigheid van de Nederlandse politici, het EU beleid van repressie en het islamgevaar te onderschatten door overdreven de moslims te beschermen ten koste van de terechte zorgen van mensen verwordt Europa binnen 1 a 2 decennia tot een 2e Wereldland waar ongeregeldheden, terreur, seggregatie, door politiek en media aangedreven tot een nieuw oorlogsgebied. Geopolitiek, grondstoffenoorlog, schaarste in versdrinkwater (het midden- oosten verdroogd; ook Israel), voedselproblematiek, milieuproblematiek, goedkope arbeidersmigratie wereldwijd, volksverhuizingen (zie hoeveel problemen Amerika kent) zorgen voor mondiale problemen.
  In dit perspectief gezien en kijkend naar Rutte, het kabinet en de oppositie met dhr. Klaver moet ik lachen en huilen tegelijkertijd. De politici steken hun middelvinger op tegen mijn zoontje van 21 maanden maar ook tegen mij als burger. Verdeel en heers zal altijd toeepast blijven worden. Ten koste van velen.
  Dat Rutte een belachelijk stuk in het AD plaatst is ook het grootste deel van oppositie aan te rekenen. De regenteske politiek dient te veranderen en is niet meer van deze tijd.
  Schaam jullie diep, dames en heren politici.

 2. Bedankt voor je reactie, Sven Jan Hendrik, de huidige heersende klasse is inderdaad totaal losgezongen van de rest van de samenleving. Veel van wat jij hier aanroert heb ik ook aangestipt in mijn artikel van 24 december – ‘Wat wil het volk’ – en daar ligt ook het antwoord, denk ik. We zullen de democratie weer terug moeten pakken. Hopelijk zullen steeds meer mensen wakker worden en helpen om de rampzalige plannen van deze elite te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.