0 0
Read Time1 Minute, 54 Second

Leerkrachten, bij u waarschijnlijk bekend als de juffen en meesters van weleer, hebben het nogal druk. Naast dat zij vooral de jeugdige populatie van ons land van onderwijs voorzien zijn het inmiddels ook administratief medewerkers die, net als in de zorg, omkomen in de bureaucratie.

Er wordt hier al een tijdje over aan de bel getrokken waarbij het elk jaar verder escaleert. Politici die vinden leerkrachten wel hartstikke leuk (omdat we er gelukkig best veel hebben/goed voor 6-10 Kamerzetels) tijdens verkiezingscampagnes. Zijn de verkiezingscampagnes voorbij? Dan zakt de interesse van een gemiddeld politicus ook op dit terrein terug naar niveautje Netflix of Bach. Met aanvang van dit nieuwe jaar niet. Er worden eindelijk eens echte stappen gezet om de werkdruk bij leerkrachten te verminderen of compleet weg te nemen. We lezen op de website zoek.officielebekendmakingen.nl dat minister van OCW Ingrid Engelshoven (D66) de portemonnee heeft getrokken om dit probleem eindelijk en voorgoed aan te pakken.

Resultaat: Zij stelt voor de 6.893 primair onderwijs scholen een bedrag beschikbaar van: (EUR 400.000 / 6893 =) EUR 58,02 per school oftewel EUR 3,- per leerkracht…. om projecten te organiseren om de werkdruk te verlagen.

Ik kan wel weer onwijs gaan ‘rant‘-en maar dat heeft geen zin. EUR 3,- per leerkracht is niet alleen een aanfluiting maar grofweg een belediging. Dit is gewoon verdrietig. Dé onderwijs partij (D66) zit in het Kabinet met nota bene een minister op dit onderwerp en dit is kennelijk het maximale wat eruit gehaald kon worden. Een partij die nog in oktober stelde dat zij 4,5mld extra wilde investeren in het onderwijs en vervolgens genoegen neemt met, goed lezen, “TOT (<- heel belangrijk politiek woord) 1,9mld extra“. We weten inmiddels waar grofweg het verschil naartoe is gegaan: 1,5mld afschaffing dividendbelasting.

Gelukkig hebben de leerkrachten van ons land een machtige PO-raad (lobbyclub) die voor de belangen van de bestuurders met succes opkomt en met regelmaat z’n schouders ophaalt bij andere zaken. De oplossing van de PO-raad tegen werkdruk hoor ik u vragen. Nou gewoon meer werken….

RTL kopte nog in oktober van vorig jaar met: 700 grootverdieners bij de overheid ontspringen dans door Rutte III Want klootjesvolk (u, ik en de rest van Nederland) doet er alleen toe bij verkiezingscampagnes.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”