0 0
Read Time1 Minute, 21 Second

Mensen die een bepaalde mate van invloed genieten en deze aanwenden om problemen te verergeren. Zo ook kwam ik toch wel een hele belachelijke uitspraak tegen van iemand die in staat zou moeten zijn om normaal te kunnen nadenken:

Het aanhalen van de beeldenstorm en dan vooral dat laatste. De geschiedenis moet worden gewist. Het is compleet normaal om standbeelden neer te zetten van personen waar je het niet eens mee bent. Hoeveel standbeelden hebben wij in Nederland staan van Filips II of Isabella? Lodewijk Napoleon dan? Verdomme ook niet… Ok, het ridicule op: Anton Mussert? Seyss Inquart dan? Waren immers ook heersers van het Nederlandse volk en onlosmakelijk onderdeel van onze geschiedenis, waarom hebben die geen standbeeld meer? Is dat dan geschiedvervalsing? Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen.

Ik voel hem al aankomen… “Maar die standbeelden stonden er al! #RAGE” Ja, dus? Als ze er al staan geldt de wet van 15 juni 1512. Artikel 1: Als een standbeeld staat, mag je hem niet meer weghalen. NOOIT NIET! (bestaat niet). En bovendien… Waar was jij Wierd? Toen dit gebeurde. Niets #ophef, geen tweet en niets over dat de geschiedenis gewist werd.

Als ik gebruik maak van het narratief van de PVV-dictator, wordt er een oorlog gevoerd tegen onze normen en waarden. Waarbij een kwaadaardige ideologie in hoog tempo de Nederlandse cultuur, politiek en vrijheid aan het veranderen is. Tolerantie die plaats maakt voor intolerantie. Een ideologie van haat die bestreden moeten worden. Een invasie die in heel Europa plaatsvindt. Waar blijft Rutte. Waarom doet hij niets. Wegkijker.

Zie? Best effectief toch?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”