0 0
Read Time2 Minute, 9 Second

Een lekker controversieel onderwerp waar je direct op wordt afgefakkeld. Ongeacht aan welke ‘kant’ je staat zul je altijd fout zijn. De schreeuwers hebben ook in deze discussie overwicht. Je kunt op geen van de kanten ooit kritiek hebben en het is haast religieus. Het ligt daarom altijd aan de ander en nooit aan jezelf mocht je behoren tot een van deze groepen.

Eerst een filmpje om je up to speed brengen en dan de controverse.

Nou je kwam tot hier en je bent nog niet ontploft. Gefeliciteerd, we kunnen verder. Nu wat achtergrond: ‘de Palestijnen’ bestaan dus niet als homogene groep. Je hebt buiten Hamas, bijvoorbeeld, nog eens 8 grote gewapende- en nog een berg politieke groepen. Allen strijden zij voor, links of rechtsom, meer macht. Dus het helpt wanneer je kunt focussen op de groepen die ellende veroorzaken, net als bij euh… de moslims bijvoorbeeld.

Aan de andere kant wordt ik doodziek van het gebruik van de “Christelijk-Joodse traditie”.  #kotsen Het enige stuk traditie daarin is dat Joden zijn vervolgd, onderdrukt of grofweg terug zijn getrapt naar het Derde Rijk. Vaak doen vooral de schijnheilige partijen in de Tweede Kamer dat het pais en vree was voor Joden, ook in Nederland. Ra ra wie heeft er dik centen verdiend aan de slavenarbeid? Hallo Philips, Hallo NS – ik vergeet jullie niet hoor 🙂 Dus laten we alsjeblieft ophouden met schijnheilig te doen. Waarbij Joodse scholen in het verleden beschermd moesten worden tegen de kale rechtsextremistische neonazi’s dan nu ook nog eens tegen doorgeslagen islamitische extremisten.

Terug naar het decennia oude conflict. Er zijn heel wat groepen aldaar die dus strijden om meer macht. Macht omdat ook bergen geld in vooruitschiet liggen. Of je nou een Yasser Arafat heet, Ehud Barak of zelfs de zittende Premier Netanyahu.

It’s all about the benjamins – Puff Daddy

Wie is het slachtoffer van deze gapende open wond waar iedereen zichzelf tegenaan bemoeit? De gewone Israëlische of Palestijnse boerenlul die gewoon wil werken en een normaal leven wil leiden. Waar zij duizenden jaren, zeker in vergelijking met nu, in relatieve vrede met elkaar hebben geleefd lijkt dat door onze hedendaagse ogen haast een illusie. De media die houdt van conflict en doet er dan ook alles aan om problemen zo groot mogelijk te maken, want meer kliks = meer doekoe.

Een oplossing zal er dan ook nooit komen omdat geen enkele partij een belang heeft bij het oplossen van het conflict. Behalve de gewone boerenlul die of links of rechts van de muur woont.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”