1 0
Read Time2 Minute, 24 Second

Ben je een crimineel van epische proporties? Ben je onderdeel van een regime dat in de 21ste eeuw nog steeds lijfstraffen toepast? En extremisme en terrorisme wereldwijd steunt? Dan ben je welkom in Nederland. Je hoeft niet langs de IND, de FIOD zal je nooit komen arresteren en ons Staatshoofd, de Minister-President en de minister van buitenlandse zaken komen ook op de begrafenis van je pa. Over ons Staatshoofd gesproken… Het vorige Staatshoofd werd direct na landing in een hoofddoek en lange jurk gewikkeld toen ze op de thee langskwam in het land. #integrerendoejezelf

Waar heb ik het over, hoor ik je denken. Prima, heb je gehoord van Prins Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud? Een man die door Time Magazine in 2008 is uitgeroepen als een van de top 100 meest invloedrijke personen wereldwijd. Zijn bedrijfje Kingdom Holding Company staat in de Forbes Global 2000. Een lijstje van de meest waardevolle bedrijven. Hij zelf boert er ook niet slecht onder en met een netto vermogen van $ 17,3 miljard in 2016 maakt dat hem de 45ste rijkste persoon op aarde.

Het is opmerkelijk dat hij in het streng fundamentalistisch Saudi Arabië vrijuit kan investeren in bedrijven die direct een bezoek zouden krijgen van de Saudische religieuze politie. Die samen met Rupert Murdoch, die o.a. bekend staat om zijn harde kritiek op moslims, er gretig op los investeert met de ‘Sharia Prins‘ volgens Big Think.

Dat hypocriete gedrag van beide heren doet een gemiddelde ‘haatbaard‘ die er net achterkomt de stoom uit z’n oren komen. Het narratief van voor en tegen dat wordt beheerst door één bedrijf. Bijzonder, is het niet? Waar mensen elkaar de koppen in willen slaan, zijn er bedrijven en personen die het complete narratief bepalen en heel dik profiteren van de haat die wij jegens elkaar hebben. Alsof een PVV stemmer er achter komt dat Geert Wilders gesponsord wordt door dezelfde Saudische prins.

Het kan nog veel erger trouwens… Dezelfde prins heeft ook $ 500miljoen aan smeergeld ontvangen van Ballast Nedam, u weet wel dat Nederlandse bouwertje dat nooit iets fouts doet. *kuch kuch bouwfraude deel 2*

Gelukkig leven wij in een rechtsstaat en de FIOD kwam direct in actie! Ze gaat over tot vervolging en vraagt Interpol een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de smeergeld sharia prins. De Tweede Kamer stemt in om de diplomatieke betrekkingen met het land te bevriezen tot dat zij stopt met enerzijds mensenrechtenschendingen en anderzijds haar steun aan het internationale terrorisme. #grapje

Iets wat je absoluut moet kijken: een NPO documentaire van 27 februari dit jaar over allemaal ‘gezellige corruptie dingen’ die over en weer plaatsvinden in Saudi Arabië en Nederland.

– EDIT – Er is sprake van corruptie dus ook VVD kan niet ontbreken… FIOD, 2 Ministers en de Saudische overheid weigeren op de documentaire in te gaan.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”