Meer blauw op straat? Salaris

Ahmed Aarad 2
Read Time1 Minute, 15 Seconds

Al jaren het antwoord op nagenoeg elke vraag aan politici waar het woord politie in voorkomt. Links, rechts of midden.

Laten we wat dieper kijken naar de effecten van de politiek op onze politiemensen. Om het leesbaar te houden zal ik me constant beperken tot 200 woorden.

We lezen dat een agent anno 2017 begint met een salaris van EUR 965 en deze kan doorgroeien tot maximaal schaal 8 wat een salaris is van EUR 3.598. Als agent dus maximaal doorgroeit, tot schaal 8, betekent dat er nog 7 salarisschalen zijn (!!!) voor “blauw op kantoor“.

Wat behoorlijk raar is is dat je in 2002 nog begon als politieambtenaar in opleiding voor EUR 1.055 tot 1.300… Ik raad je niet te kijken naar het verschil tussen de hoogste schaal in 2002 vs 2017. Die is namelijk van EUR 3.380 in 2002 naar EUR 9.353 in 2017 gegaan. En beste lezer …dit is niet gecorrigeerd voor inflatie, voor de duidelijkheid.

Men past hier duidelijk het principe van trickledown politie toe. Hoe hoger het salaris van de kantoorbazen hoe meer politieagenten je aantrekt natuurlijk. #werktaltijd

De vraag is dan ook wat de ratio was van de salarisschaal 8+’ers bij de acties voor een hoger loon. Weten de echte “blauw op straat“-agenten dat zij al jaren en met succes actie voeren voor vooral een hoger salaris voor de baas? Over dat laatste schrijft Nu.nl op 5 juli 2017:

Het aantal politiemedewerkers met een inkomen boven de WNT-norm groeit. De lijst over 2016 telt 24 grootverdieners (meer dan een ministerssalaris van 179.000 euro), tegen zeven in 2015.

00

2 thoughts on “Meer blauw op straat? Salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Vaststelling Lijst Terroristische Organisaties 2017

Bam! 2 Maart 2017 is de lijst van terroristische organisaties door de minister […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!