0 0
Read Time3 Minute, 19 Second

Putin, Rusland, Putin. Je kunt je kont niet keren of je hebt weer een nieuwsbericht dat het land of de persoon in verband wordt gebracht met inmenging met ons land.
Even vooropgesteld, ik heb niets met die man. Waar ik iets tegen heb zijn politieke handige leugens die worden geëchood door knip-en-plak journalisten. Die net als met een goede roddel daar een eigen overtreffende draai aan weten te geven.

I don’t believe anything my government tells me. – George Carlin

Bovenstaand is de reden waarom ik altijd zelf opzoek ga naar antwoorden. Feitelijkheden die toetsbaar en openbaar zijn.

Laten we eens kijken naar de werkelijke dreiging van Rusland.

Een land dat door haast elke politicus als “gevaar” wordt beschouwd en voornamelijk gewantrouwd dient te worden. Immers zijn zij in de ogen van de politici verantwoordelijk voor de ellende in bijv. de Oekraïne en bombarderen ze kinderen en families in Syrië.

We laten even los dat er, onzichtbaar voor de normale burger, een ware strijd op de achtergrond wordt gevoerd door de NAVO en de EU voor uitbreiding. #powerprojection Bij dit gevaarlijke spel zijn duizenden miljarden dollars de inzet. Waarbij de VS voornamelijk de winnaar is. Stel dat elke NAVO/EU Lidstaat 1% minder zou uitgeven aan wapens dan treft dat een heel beperkt aantal fabrikanten hard, heel hard. Wat heb je dan nodig om dit tegen te gaan? Dreiging. Er bestaat geen grotere incentive om je defensiebudget te vergroten dan dreiging. *aanrader om op de links te klikken*

De noodzakelijkheid van uitbreiding is dan ook niet voor niets. Aan de ene kant heb je een NAVO die geen “staatsvijanden” heeft en waarbij het bestaansrecht al een tijdje in twijfel wordt getrokken nu er geen Soviet bloc meer is. Aan de andere kant moet de EU blijven uitbreiden.

Terug naar Rusland. De VS en EU hebben sancties opgelegd aan Rusland vanwege de annexatie van de Krim. We horen overal wel dat sancties de Russen keihard treft. Die sancties zijn niets anders dan of show of een hele dikke leugen. En dat is maar een klein voorbeeld.

Wat dacht je van het samen produceren van wapens? Een Russisch-staatsbedrijf aandelen en een partnership heeft met Airbus (voormalig EADS) zou tot de fantasie moeten behoren. Een van de grootste wapenfabrikanten en meest NAVO gekleurde des werelds. Mooi niet. Handel, ook hele foute, gaat gewoon door.

Heeft Rusland problemen? Ja. Zat. De grootste dreiging van Rusland, is Rusland zelf. Het zit zo namelijk. De bevolking van dit immense land neemt met een 0,5% (+/- 800.000) per jaar af. Dat betekent dat in 100 jaar de bevolking gehalveerd is.

Nu kom ik bij de echte dreiging waar ik geen politicus of zelf geproclameerde expert over heb horen spreken. Maar waar wij met een jaar of 4 uit het niets worden overvallen. De Shanghai Cooperation Organization.

Deze organisatie heeft als doel niets anders dan een bloc te vormen tegen de toenemende invloed van eerst de VS en later ook de EU. Dit bloc werd opgericht onder de naam Collective Security Treaty Organization in 1992 als militaire alliantie. En vanaf 1996 hernoemd naar de SCO waarbij niet alleen op militair- maar ook op economisch- en cultureelgebied wordt samengewerkt. Dit bloc telt op dit moment 18 lidstaten, waaronder China, Rusland, India, Pakistan en Iran, die of lid zijn of observer status hebben. Op dit moment wordt er dan ook druk gewerkt om een eigen centrale bank, ala onze Bank of International Settlements aka de centrale bank van de centrale banken, gezamenlijk op te richten om zich ook zo te beschermen tegen de fiscale gevolgen van de op handen zijnde crashes. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om naar de wetenschappelijke publicaties te gaan.

Bottomline: Scary? Ja, nogal.

Terug naar Rusland en de dreiging die zij vormt voor onze vrijheid, democratie en klompen. Je kunt vanavond prima slapen. Voorlopig legt Rusland het behoorlijk af tegen 2 Europese lidstaten en het mooie is dat we er 28 hebben exclusief NATO.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”