2 0
Read Time1 Minute, 55 Second

Het is even na middernacht in een stille straat nabij het Marconiplein in Rotterdam. Bij een theehuis lijkt het er goed druk. Buiten staan een aantal mensen zowel voor de deur als op de hoek van de straat met een sigaret in de ene hand en een oude Nokia in de andere. Niet iedereen lijkt ook welkom vanavond. Een tweetal jongeren probeert zich naar binnen te praten. 3 Woorden van een goed geklede man in een leren jack, pantalon en instappers die bij de deur staat zorgt ervoor dat zij zonder gemor vertrekken.

Dit nietszeggende theehuis wordt vanavond een bijzondere plek. Een gokhuis. Het zijn ettelijke sporttassen met bankbiljetten die hier uiteindelijk van eigenaar wisselen. Runners die heen en weer rijden om het geld op te halen bij een nabijgelegen locatie om het elders te bezorgen. Een blauwe Renault Mégane die met draaiende motor voor de deur geparkeerd staat.

Dit is waar de grote jongens van een jaar of 50 een spelletje komen spelen waar ze het hele jaar naar uitzien. Vele 2e- en 3e generatie criminelen komen dan ook hier vaak speciaal voor terug uit Marokko, mits ze niet gezocht worden. Dit is ook waar mensen zich goed in de problemen werken. En hun schuld voor een groot deel van het jaar zouden moeten terug te betalen door klusjes te doen. Klusjes zoals het heen en weer rijden met geld, drugs e.d. in en tussen landen in Europa en Marokko. Het vervoeren van een “stoffelijk overschot” om deze in België of Frankrijk te dumpen. Of uiteindelijk een gevangenisstraf uit te zitten voor iemand anders. Grenzen zijn er niet. Er zijn wetten en regels maar niet de onze.

Met regelmaat komen er dan ook surveillerende agenten een kijkje nemen binnen. Ook vanavond. Na een vriendelijk praatje met een of meerdere ‘woordvoerders’ vertrekken de agenten 10 minuten later met: “Fijne Ramadan mensen…

Bottomline:  Er is niets strafbaars aan de hand. Enkel wat mannen dat een vreemd kaartspelletje doet dat net iets meer publiek trekt dan gewoonlijk. En morgen? Morgen zitten we bij een ander theehuis. Waarbij er in een avond voldoende winst wordt gemaakt om de rest van het jaar open te blijven.

Tip aan de Recherche: Check de vastgoed transacties, bedrijfsoverdrachten en aanschaf/bestelling van auto’s van 100K+ deze en komende maand

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”