0 0
Read Time1 Minute, 15 Second

Een OM dat te druk bezig is met haar eigen trashcan-fire. Politici die enkel uit zijn op meer macht en nimmer op resultaat. Een Minister van Financiën die het te druk heeft met privévliegtuigen en een minister van Justitie en Veiligheid die zelf ook niet zuiver op de graat is. Tenslotte een politieapparaat waar haar bestuurders net zover van haar personeel staat, als de gemiddelde politieke partij van haar acherban. Een ideale combinatie van factoren die tot de onderstaande koppen leidt:

Met camera en gps-tracker op zoek naar bijstandsfraudeurs

Om bijstandsfraudeurs aan te pakken, is alles gerechtvaardigd. Omdat onderzoek hiernaar niet valt onder het strafrecht valt, kunnen ambtenaren volledig James Bond gaan om dit terug te dringen.

Shell ontwijkt dividendbelasting met toestemming van Belastingdienst 

Aan de andere kant kun je van de overheid ook gewoon toestemming krijgen om (een nog af te schaffen) belastingregel al sinds 2004 te ‘ontwijken’. Stel, je bent de dupe van deze regel, dan krijg je  van diezelfde overheid je centjes terug.

Belasting van 60% op vermogen ’niet buitensporig’

Doe je alles wel volgens de regels? Draag je (denk je) netjes alles af wat de grote blauwe faal-organisatie wil? Dan krijg je het aan de stok met dezelfde organisatie.

Wat. Een. Land.

Maar gelukkig hebben we het WK waar we… laat ook eigenlijk maar. Geniet van je weekend en doe eens een drankje met je buren. Neem eens de hond mee naar een rustig strand of registreer (bovenin) en schrijf zelf een stukje voor Saltmines.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”