Wat er mis is met ons land in 3 nieuwskoppen

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 14 Seconds

Een OM dat te druk bezig is met haar eigen trashcan-fire. Politici die enkel uit zijn op meer macht en nimmer op resultaat. Een Minister van Financiën die het te druk heeft met privévliegtuigen en een minister van Justitie en Veiligheid die zelf ook niet zuiver op de graat is. Tenslotte een politieapparaat waar haar bestuurders net zover van haar personeel staat, als de gemiddelde politieke partij van haar acherban. Een ideale combinatie van factoren die tot de onderstaande koppen leidt:

Met camera en gps-tracker op zoek naar bijstandsfraudeurs

Om bijstandsfraudeurs aan te pakken, is alles gerechtvaardigd. Omdat onderzoek hiernaar niet valt onder het strafrecht valt, kunnen ambtenaren volledig James Bond gaan om dit terug te dringen.

Shell ontwijkt dividendbelasting met toestemming van Belastingdienst 

Aan de andere kant kun je van de overheid ook gewoon toestemming krijgen om (een nog af te schaffen) belastingregel al sinds 2004 te ‘ontwijken’. Stel, je bent de dupe van deze regel, dan krijg je  van diezelfde overheid je centjes terug.

Belasting van 60% op vermogen ’niet buitensporig’

Doe je alles wel volgens de regels? Draag je (denk je) netjes alles af wat de grote blauwe faal-organisatie wil? Dan krijg je het aan de stok met dezelfde organisatie.

Wat. Een. Land.

Maar gelukkig hebben we het WK waar we… laat ook eigenlijk maar. Geniet van je weekend en doe eens een drankje met je buren. Neem eens de hond mee naar een rustig strand of registreer (bovenin) en schrijf zelf een stukje voor Saltmines.

00
Next Post

Skaveren over staafjes gefrituurde aardappel

Welkom bij de geschreven versie van Skaveren. In deze wekelijkse rubriek zal ik […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!