1 0
Read Time3 Minute, 45 Second

Onze eigen democratische (red. satirisch bedoeld) verkozen (wethouder en ex-persoonlijk assistente van Mark Rutte) Kajsa Ollongren heeft bij een lezing ontzettend domme en rare dingen lopen roepen. Dingen zoals dat Thierry en zijn partij ‘de kernwaarden van onze democratie’ bedreigen.

onD66

Ze stelt dat “De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat

Uhu… Laten we even bij het begin beginnen. De nieuwste afsplitsing van het populisme? Is dat Thierry of is dat elke partij die op dit moment in de Tweede Kamer zitting heeft genomen. Bovendien is populisme inherent slecht? #vragenvragen Bovendien kan men zich afvragen wat Wilders in de bijna 20 jaar dat hij in de Tweede Kamer zit nou eigenlijk heeft bereikt? Is er meer of minder immigratie, Islam en terrorisme dan 20 jaar geleden? Dus ook hier kan men ‘vaagtekens‘ plaatsen bij de populistische uitspraken van deze minister.

Dan het tweede deel, Baudet lijkt te zijn geobsedeerd door één van de weinige taboes. Oh, zou het echt. Wij hebben in dit land, vanuit het perspectief van Ollongren, weinig taboes. Zaken zoals het mislukken van de multiculturele samenleving, de rol van bedrijven bij de totstandkoming van beleid en de strijd die zich vooral binnen politieke partijen afspeelt om er maar een paar te noemen.

Maar dan het allerergste, jezelf een progressief liberaal noemen terwijl je tegelijkertijd heel progressief een progressief liberaal idee ondemocratisch de nek omdraait. Daarbij ook niet komt met een alternatief. En alsof dat niet voldoende is je mogelijkheden onderzoekt staatscensuur mogelijk te maken op nationaal en Europees niveau. Nee echt, zo progressief liberaal als deze minister zijn ze er gewoon niet.

KwetsVD

Dan het tweede. Ik ben absoluut geen fan van FvD. Ik zie met lede ogen aan wat er onderaan de streep gebeurt. Waar Thierry wel ideeën over ideeën heeft, maar het resultaat is altijd wel hetzelfde, namelijk veel camerawerk, acteertalent en symbolen, maar nooit een tastbaar resultaat. Het ontbreekt volledig aan plannen, juist op die zaken waarop de grote leider verkozen is. Voordat je in de stress schiet, ik heb het nog niet eens over de zaken die worden ingebracht in de Tweede Kamer, maar aan ons als bevolking van dit land. Maar bovenal ontbreekt het aan de nuchtere en Hollandse mentaliteit van mouwen opstropen, aan het werk gaan en doorgaan tot het klaar is.

Dus ook nu weer roept iemand wat, in dit geval afkomstig van een omhooggevallen of gebogen persoonlijk assistent, en meteen gaan we naar de pliesie. Voor wat Thierry? Aangifte? Aangifte op basis van Artikel 137c en 137d van het Wetboek van Strafrecht? Juist hetgeen wat de FvD wil afschaffen?

Daag dan mevr. (niet als minister) voor de civiele rechter en ook al win je niet houd je een zaak jaren etterend aan. Je hebt immers een strafpleiter naast je zitten, en als je hem daar niet kunt vinden check dan even voor de hoofdingang of bij Luden, die dit kan, want wat je nu doet is een zwaktebod. Vooral voor de bühne net als alles wat je tot nu toe hebt gedaan. Meeleven met de Groningers? En dan toch voor de tweede keer meestemmen met het Ruttiaanse geteisem. Zou de leider der leiders toch ook een keer zijn steun willen intrekken om de relatie met Erdogan, zoals het FvD heeft meegestemd met DENK, zo vlug mogelijk te “herstellen“? Ook hier blijft het stil. Nee, we zoeken daarom liever ruzie met een weerman… #zucht Of… of we roepen heel en passant dat er een wetenschappelijke discussie gaande is over of donkere mensen wel net zo intelligent zijn als blanke mensen.

Thierry is voor mij niets anders dan wat Henk Krol is voor de ouderen, een brokkenpiloot die niet helemaal door schijnt te hebben waar hij mee bezig is zolang er maar een camera op staat.

Misschien houdt het een keer op. Misschien gaat hij eindelijk eens zichzelf inhoudelijk bezighouden op een dossier. Misschien komt hij een keer met echt uitvoerbare plannen.

– UPDATE 14:04 –

Thierry deed aangifte op grond van Artikel 261 van Wetboek van Strafrecht. Het is dus een aangifte van de ene politicus die voorstander is dat je alles moet kunnen zeggen tegen de andere politicus die censuur wil toepassen. Omgekeerd had het nog geklopt. Vragen werden door Thierry en zijn advocaat/collega Theo niet beantwoord bij deze persco. Wat een freakshow weer dit weekend.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Jacobse en van Es van de Nederlandse politiek doen aangifte

  1. Uiteraard iedereen zijn mening. Waar u het mis heeft is dat u stelt dat Kajsa Ollongren een democratisch verkozene is in het kabinet. Dat is niet correct. Zij stond niet op de kandidatenlijst van D66 voor de verkiezingen. Zij is uit Amsterdam gehaald en in het kabinet gedeponeerd zonder tussenkomst van de kiezer.

      1. Ahmed, ik dacht dat de satire het woord ‘eigen’ betrof gezien Ollongren haar 2 paspoorten. Vandaar mijn opmerking. Je hebt gelijk met de wat rare en tegenstrijdige uitspraken van Baudet. Bedenk echter dat hij zich moet verantwoorden naar de leden, zoals ik, die elke keer dat hij naar mijn inzien in de fout gaat, zoals met die leraar en de Groninger affaire, in de pen klimmen om hem er op te wijzen dat hij fout zit en de plicht heeft om naar de leden te luisteren. Er zijn democratische krachten in de FvD die corrigerend optreden. Ollongren daarentegen blijkt onaantastbaar te zijn omdat zij op niet democratische wijze zonder mandaat en correctie van de kiezer en of partijleden een ambt kan uitoefenen dat veel invloed heeft op de samenleving. Met in mijn ogen desastreuze gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting, de democratie en de cohesie in de samenleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *