0 1
Read Time6 Minute, 52 Second

– Zwijndrechtse ondernemer en rechts politiek activist R vGemeren wil een nieuwe partij.

– Hij zal zijn Kamersalaris weggeven aan NL goede doelen; de leden beslissen welke.

– De partij moet tussen VVD/CDA en FvD/PVV ín staan. Tegen graaien zijn. Voor Hanze10.

– FvD zit in cordon sanitaire door gemankeerde Baudet; ze zullen nooit mee mogen doen.

MKB-ondernemer en eigen vastgoedverhuurder R.vGemeren uit Zwijndrecht wil dat er een nieuwe politieke partij op rechts komt in Nederland. Hij hekelt de graaicultuur waarbij politici zichzelf en hun vrindjes verrijken. FvD ging alles ánders doen, maar blijkt ‘meer van hetzelfde’. Baudet en zijn incrowd deden het per saldo gewoon allemaal voor het geld, zo zal hij binnenkort onthullen op zijn nieuwe website www.defoutenvanFVDbaudet.nl. Van Gemeren is al langere tijd zeer kritisch over Baudet cs.

Volgens hem is overduidelijk te zien dat ‘’FvD een soort PVV 2.0 is geworden en net zo goed in politieke uitsluiting zit als Wilders. Baudet heeft het veel te bont gemaakt en denkt dat hij zich van alles kan permitteren. Politiek Den Haag vindt hem echter abject. En terecht. Na uitspraken als: ”in al uw beperkingen” tegen een mede-parlementariër, ”jullie met jullie miserabele Drs.-titels, ik ben tenminste Dr.”, ”jullie gaan allemaal vervangen worden””beneden mijn waardigheid”, ”VVD is een kut-partij”, ‘‘links is net als herpes, komt altijd weer terug”, ”wat vind je mijn neuk-hok” als benaming van zijn TK-werkkamer, ”ik ben de befkoning van Amsterdam””pop is enorme kutmuziek”, het ‘’ondoordachte provinciale geklooi’’, en de naaktfoto word je totaal niet meer serieus genomen. Al die zetels zijn dus verloren. Je hebt er niks aan’’.

Hij vervolgt: ‘’Wil NL overeind blijven tegen de EU-moloch dan moet er een partij komen midden tussen VVD, CDA en FvD/PVV in’’. Eén die voldoende groot is om VVD en CDA naar rechts te bewegen. De crux zit hem daarbij o.a in zijn Hanze10+ voorstel. ‘’Nexit gaat nooit gebeuren; 80% van de nederlanders wil én durft het niet. Bij de VVD is dat zelfs 96%. FvD haalt dus veel te weinig van de VVD af; Baudets belofte dat hij de VVD ging vernietigen en tot onder de 10 zetels ging brengen, is totaal mislukt. FvD is met zijn Nexit-wens en het denigrerende gedrag van Baudet een stofzuiger die te ver van het CDA en VVD af staat; je zuigt wat zand weg maar niet de steentjes. Dat moet ánders’’.

Van Gemeren bepleit een aparte staatssecretaris ‘Hanze10’ die intensief contacten gaat leggen met die10 zogenaamde ‘slechtweer-landen’ waarbij door onderlinge afspraken Duitsland en Frankrijk ingekapseld gaan worden en omver getrokken gaan worden. ‘’Aan Salvini en Orban hebben we hele goede leiders daarvoor. Maak deals onderling, teneinde echt een vuist te maken tegen Merkel en Macron (‘’we gaan stoppen met jullie hegemonie’’). Zeg bijv tegen de poolse regering; ‘’je krijgt hulp van ons op het gebied van agriculture als jullie ons helpen onze onterechte uitkeringen/fraude aan werkloze Polen te stoppen’’. Nexit is ‘blijven dromen’ en ondertussen gaat alles gewoon dóór, DOE echt iets, via onderlinge afstemming.

De Initiatiefnemer maakt zich grote zorgen om Nederland en de Nederlanders. ‘’Er moet echt na 2021 een realistisch rechtse coalitie komen, die dingen gaat herstellen, of het is verloren”. FvD zit als de 3e keeper op de reservebank te schreeuwen naar het veld dat iedereen het fout doet. Dat werkt niet. Er moet een nieuwe oude Bolkestein-VVD van nu ontevreden VVD-ers terugkomen, aangevuld met rechtse christenen van het Lubbers-CDA tijdperk. Daarbij nog gevoegd de realistische FvD-ers die Baudet ook veel te veel een megalomane narcist vinden. Op die plek ligt nu het elecorale gat. Gaan er 4-6 zetels bij de VVD af, 4-6 van het FvD en 2 van het CDA dan heeft zo een partij al ca.12 zetels en ben je door je dreiging meteen de sleutel. Dan móet de huidige VVD terug naar rechts komen, of er volgt wederom een volledige tweestrijd, met dan wél scheuring tot gevolg, a la Rutte-Verdonk in 2006. Dit is cruciaal. Rechtse VVD-ers die zouden overlopen naar mijn initiatief, worden daarom helden. Een nieuwe partij op die plek, die ‘’levert’’, kan zelfs naar 30 zetels gaan’’.

Zijn daar concrete aanwijzingen voor? ‘’Ja, er is heel veel onvrede bij een groot deel van de nog rechtse nette VVD-ers. Kijk maar naar de burgemeester van Purmerend, Don Bijl, die zijn VVD-lidmaatschap opzegde, na 50 jaar. Zijn motivatie daarvoor was veelzeggend. Zij voelen zich gegijzeld door Rutte cs, maar de stap naar FvD en PVV is nu nét te groot. PVV heeft geen leden, is te extreem, en heeft een stigma. FvD met Baudet vinden veel mensen té elitair, neerbuigend en verwaand. Hij blijkt zelf ook gewoon geld uit te delen aan zijn vriendjes en smijt ermee. Hij wil alleen een digitale/ Facebook-partij. Geen afdelingen in het land, geen vrijwilligers. Maar zó bereik je dan het platteland niet.

Waarom is die partij er dan nog niet? ‘’Die goede VVD-ers durven zelf het initiatief niet te nemen. Ik ga daarom die partij bouwen en aan de juiste doelgroep geven. Ben daar na Ottens aankondiging zelf aan begonnen. Ik heb al 25 interessante mensen die mee willen doen. Influencers, schrijvers, opinie-makers, deskundigen, website-beheerders, bloggers’’, Van Gemert zal binnenkort een kantoorruimte en inventaris ter beschikking stellen. Indien nodig stelt hij tevens max € 100.000 beschikbaar. Er moet dan een goede nette eerlijke normale family-man of vrouw komen als partij-leider. Die er echt voor de gewone Nederlandse bevolking is. De midden- én onderklasse. Niet de elite. Probleem-oplossend. Geen boreale filosofie; een toenemend aantal burgers hebben op dit moment aan het eind van hun salaris nog een stuk maand over. Of zien de teloorgang van onze rechtsstaat, van onze veiligheid, onderwijs, etc. Maar het moet niet extreem. Gewoon normaal rechts. En OPRECHTs.’’

Op de vraag of hij zichzelf daarmee bedoelt antwoordt hij: “10x liever niet. Laat iemand dat doen die dat kán, de bezieling heeft en dat leuk vindt. Mocht ik mij tóch verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer, dan zal ik iig afzien van het salaris. Ik wil geen zakkenvuller zijn. Zal het weggeven aan 8 goede doelen. Leden van de nieuwe partij zouden dan via stemming mogen beslissen naar welke doelen dat dan heen moet. Er moeten gewoon andere politici komen. Niet die beroepsbestuurders, maar kundige mensen uit de samenleving met een eerlijk en realistisch hart.

Waar blijft bijv VVD-er Van Haga, met zijn 30 miljoen. Die zou met mij mee kunnen doen met geld weggeven en zich zo rehabiliteren. Hij wordt er immers bij de VVD tóch uitgezet in 2021. En hij heeft dat Kamersalaris helemaal niet nodig. Twee partijgenoten die het weggeven aan goede doelen, dat zou wat zijn zeg. Nog nooit vertoond. Wie weet zijn er nog wel meer?’’

Henk Otten maakte na zijn royement bij FvD  bij Jinek bekend (en vandaag ook in de Telegraaf) ook een eigen partij op te willen richten. Van Gemeren ziet daar niks in. ‘’Otten is te veel ‘besmet’. Hij was lomp en grof tegen medewerkers,gooide alle vrijwilligers eruit, wilde een zo klein mogelijk kader, zonder partij uitrollen het land in, dus alleen een social media partij. En had zelf ook geld nodig. Ex-Lehman Brothers-bank medewerker   (de veroorzaker van de crisis in 2008), belegger, té rijk, en heeft geen charisma en is zonder visie.  Dat is allemaal niks’’.

Wel vindt Van Gemeren dat Otten het snapt qua positionering in het politieke spectrum. Ik ben er oprecht van overtuigd dat Otten 3 jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft Baudet in dat midden tussen VVD en PVV te houden. Maar Baudet wilde gewoon persé de altright hoek in. Dat 5 uur durend diner met Jared Taylor, zijn held, was tekenend’’.

V Gemeren raakte enigszins bekend toen hij op DDS publiekelijk zijn FvD-lidmaatschap opzegde. En de sites www.defoutenvanVVDrutte.nl hier bekend maakte en www.defoutenvanCDAbuma.nl . Die van Rutte is op DDS koploper met bijna 6000 likes. Een ongekend hoge score.

Mensen die meer willen weten over zijn plannen kunnen mailen naar [email protected] .

 

 

 

 

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

R VGemert

Written by R vGemert

Politiek activist Op 'netjes' Rechts, hou veel van NL, zeer bezorgd, aub terug boeren/ gezond verstand. Werken/goed gedrag moet lonen. Netjes, eerlijk. al 30jr zelfst ondernemer.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Er komt een 3e politieke partij OpRechts.nu. Waarom is dat nodig?

 1. Dat u een nieuws politieke partij wilt oprichten is natuurlijk prima. Als u vindt dat een dergelijke partij nog niet bestaat, terwijl er wel behoefte aan is, Dan wens ik u veel success en wacht uw partijprogramma af. Wat ik echter niet begrijp is, waarom u uw stap schijnt te moeten rechtvaardigen met het afbranden van dhr. Baudet. Waarom? Het grootste deel van uw artikel gaat over FvD en Baudet, terwijl ik had verwacht in uw stuk te lezen wat u te bieden heeft als gekozen politicus.

  1. Goedendag, mijn artikel is een uitleg waarom er n 3e partij op rechts moet komen. Het staat er vrij duidelijk : Dat is nou juist t gedrag van Baudet. 1. Hij heeft ermee FvD in cordon gezet. En daarmee komt er nimmer n rechtse coalitie. 2. Toch een flink aantal kiezers (25%) is niet gecharmeerd van boreale / richting altright-praat. En 50% vindt zelfs de partij te rechts. Maar zij vinden: TINA: There Is No Alternative. Dat moet dan toch anders? De rechtervleugel vd VVD is ook ontevreden. Combineer dan die twee vleugels: Maak daar n nwe vogel van. Een nwe partij dichter bij t CDA en VVD zal wel een aantal kiezers van hen aanspreken. Met 5 zetels van de VVD afsnoepen en 4 vd FvD, en 1 vh CDA heb je al 10 zetels. De Nexit wens van fvd/pvv is n te hoge muur: 80% vd nederlanders wil dat niet. Het gaat ook nooit verwezenlijkt worden eigenhandig. Rechts (fvd/pvv) gaan dus daarop tot st juttemis wachten: Dan is t al veel te laat…. Of hoopt u op fvd/pvv samen 76 zetels? Den uyl zat met 50 zetels in de oppositie… Er MOET dus komen (willen we NL behouden): VVD25, CDA15, OPR10, FvD15, 50+ 5 = 70. Gedoogd door SGP 3 en PVV 10. Dit is de enige maniet dat er n rechtse coalitie kan komen. CDA en VVD kijken nu naar links. 30/40 zetels op de flank voor fvd/pvv ‘kunnen ze hebben’. Maar op dreiging dat hun partijen gehalveerd worden in 2025 MOETEN ze naar rechts komen. De uitstraling/ het effect van 10 zetels op rechts, vlak naast hen is dus veel groter dan die 10 zetels… Als NL dit niet inziet, dan zijn we straks n EU-wingewest. Kijk naar Salvini: Staat ook buiten spel. En zittend op de reservebank kan je nooit scoren. Dit artikel was n uitleg waarom TB het niet is. En waarom OPRECHTs komt. Later komen natuurlijk de partijprogrammapunten. Alles stapsgewijs…

 2. Zoals Alexander Penthouse D66 liet groeien door zich te beperken tot het verketteren en demoniseren van Geert Wilders en de PVV, zo beperkt ook de Zwijndrechtse Van Gemeren zich tot aanvallen op Baudet en het FvD in de hoop ook leeghoofdige kiezers tot zich te trekken. De overeenkomst tussen Pechtold en Van Gemeren is dat ze inhoudelijk niet verder komen dan een gratuit populistisch vergezicht (Hanze 10). Het is goedkoop ideologisch broddelwerk, op zondagmiddag in minder dan een uur bij elkaar geklodderd door een politieke Bob Ross.

  1. Uw reactie is buitengewoon kortzichtig en te snel; zie mijn reactie op de vorige reageerder. Dit was alleen nog maar uitleg en n eerst aanzet. De rest komt allemaal stapsgewijs. Een nieuwe politieke partij richt je niet op in 1 middagje hoor….

 3. Ik hoor alleen maar iemand die de zoveelste partij wil oprichten die geen enkel controversieel standpunt wil innemen en die dus ook nooit ook maar iets fundamenteel gaat veranderen. Wan die ‘gewone familieman’ zal iedere mening die mogelijkerwijs met (gespeelde) morele verontwaardiging van het establishment zal worden ontvangen al bij voorbaat voor zich houden uit angst om ‘fout’ te zijn. Dit zijn het soort mensen die even zogenaamde echt iets anders willen maar automatisch het frame van de tegenstanders en concurrenten van de partij! overnemen over de overwinningspeech van Baudet, over zijn artikel over hollebecque of over Nexit (waar ze een referendum over willen, wat is daar in in godennaam mis mee? Dan ga je toch tegen Nexit stemmen al je dat niet wilt?)

  Alles wat hiervoor nodig is is ‘duiding’ van activistische journalisten. De ‘gewone familieman’ leest in de krant wat zijn mening hoort te zijn en past zich aan.

  Immigratie, integratie en de toekomst van Nederlandse culturele waarden zijn existentiële vraagstukken. Ook de partij die u blijkbaar van plan bent op te richten zal zich netjes in het kamp van de VVD/groen links/D66/etc plaatsen het hierom gaat…want anders bent ook u een nazi, of ‘heeft u een bruin randje’. U gaat het nooit over de te lage geboortecijfers onder de oorspronkelijke Nederlanders gecombineerd met doorlopende migratie hebben. Want dat kan alleen als je ‘eigen volk’ belangrijker vindt andere volkeren. En dan dat kan natuurlijk alleen maar als je een racist bent, wat u niet wil zijn. U kunt ook niet spreken over het beschermen van culturele waarden..want dan bent u een racist in schaapskleren. Dus u heeft geen fundamenteel argument tegen immigratie.

  Maar Identiteitsvraagstukken, migratie (en de economisch en sociale impact daarvan) zijn nu juist de kern van de alle politieke ophef van de laatste jaren (Trump, Salvini, etc). Iedere partij die dat onder het tapijt wil schuiven veroordeelt zichzelf automatisch tot samenwerking met het establishment.

  U zult zo ook nooit de VVD ‘terug naar rechts’ kunnen sturen. De VVD is naar links gegaan omdat ze de PVV uitsloten en Rutte wil regeren. Het electoraat is niet echt veranderd. Als uw partij van de VVD afsnoept dan is u nieuwe partij samen met de VVD niet opeens in staat om zonder links te regeren. U gaat ook gewoon de PVV (en FvD) uitsluiten en willen regeren en dus uiteindelijk niks veranderen.

  1. Goedendag Jhan,

   Ik vind het buitengewoon knap hoe goed u mij kent; helemaal door en door al, terwijl u nog niet 1 partijprogrammastandpunt van ons heeft gelezen, en mij nog nooit gezien heeft, gesproken heeft, of uitvoerige stukken van mij gelezen heeft. Maar ik zal u alvast wat vertellen; OPRECHTs gaat NIET meedoen, met D66/PvdA/CDA/VVD; wij gaan ALLEEN voor een rechtse coalitie; dat is namelijk ons grote doel. De rest interesseert me niet. Wij gaan meespelen op de flank van het SPEELVELD; dat mag/kan tot op de lijn , daarbuiten fluit de grensrechter af. TB heeft de bal 100x hoog staan te houden op de uitloopstrook; superknap (en zit nu als 3e keeper op de reservebank), alleen… je scoort 0,0. Dus als Nederland PVV en Fvd 30 zetels geeft, dan is Nederland weg na 2021, wilt u dat? Wilt u 0% kans op 90% verbetering, of wilt u 60% kans op 60% verbetering. Wij gaan overwegend de programmapunten van FvD overnemen MINUS: de Nexit, want die komt er toch niet; 80% vd Nederlander wil+durft t niet (ga maar praten op de veilingen, havens, afslagen, schiphol, transport, verssector, handel), minus Schiphol in zee. En minus essays, diner Jared Taylor, denigrerende uitlatingen en gedrag, versiercoaches op jongerenbijeenkomst, naaktfoto’s, Yernaz, úbernarcistisch snobgedrag, geldgraaierij, 2e wereld/oorlogszuchtige woorden, enz. Goed begrijpen; wij zijn niet ineens groter dan FvD; wij willen ”maar” 5 zetels van de VVD af; de rechtervleugel, de bolkestein-mensen, en 1 zetel van t CDA; de resterende Lubberianen, en 4 zetels van de FvD; de 20% die n hekel heeft aan de boreale praat, waar 50% van t FvD de koers vd partij te rechts vindt. En dan staat er een partij precies in het middelpunt van de 3 ‘landen’: VVD/CDA/FvD, en zijn we een bedreiging voor alle 3. CDA/VVD moet wel degelijk naar rechts komen dan of de partij stroomt leeg. Nu staat de Fvd te veraf, door TB’s Nexit-wens. En ik kan u uit de reacties in mijn inbox vertellen, dat velen het een ”schot in de roos vinden”. Eindelijk die fatsoenlijk rechtse partij, zonder leiderschapscultus (lees: verering). En n einde aan gegraai; ik geen mijn Kamersalaris weg aan NL goede doelen. Zóveel mensen zijn zó teleurgesteld; dit is nog t enige dat iemand kan doen voor hen. U moet niet voor-ingenomen bashen, maar mijn stukjes even rustig en heel goed lezen. Er is wel degelijk een rechts coalitie mogelijk, maar CDA en VVD gaan nimmer met alleen TB en GW samenwerken. Er MOET dus n 3e partij komen. Die op de lijn speelt; niet erover. Controversieel zijn heeft geen nut. Gewoon normaal de problemen aanstippen wel. Maar t is de toon en manier waarop. Tb en GW zijn 2 ‘raren’; niet iedereen vindt hen prettig. Er moet dus n normale persoon komen. En een chocoladefabriek maakt niet alleen puur n melk, maar ook hazelnoot en praline. laat SGP praline zijn, dan mist er dus nog de hazelnoot. Die ga ik bouwen. Want het is geen 2 voor 12, maar al lang 5 over 12. Mijn initiatief neersabelen (en zelfs zonder dat u mij kent of progr punten al kent, is zeer onverantwoordelijk naar de rest van NL. Want nogmaals; CDA en VVD kijken naar links, en die 120 zetels beslissen. Er moet een waardig alternatief zijn voor vvd en cda. FvD en PVV is dat met TB en GW niet. Is de fatsoenlijke rechtse partij er, en stemt NL nog steeds VVD en CDA, dan is t klaar. Pvv en FvD halen nooit 76 zetels. Ook geen 50. En zelfs met 40 zullen ze in cordon blijven. Maar FvD: van 28 de week na PS naar 16, en PVV van 20 TK17 naar 2 weken geleden 11… Ik heb GEEN IDEEEE waar u uw hoop op baseert. En waarom u mij afbrandt. Het wordt ORn als schakel, of t is klaar. Steeds meer mensen zien dat gelukkig. grt

 4. Ik ben het grotendeels eens met de reageerders, het was beter geweest als u de prestatie van TB geprezen had, en dat u daar heel veel van geleerd heeft. Dat Baudet een charismatische man is en dat OPRECHT’s een nog charismatischer persoon, vrouw of man zoekt die uw partijprogramma, zoals, 1. afschaffen klimaatakkoord, geeft geen geld uit aan iets waar we niks tegen kunnen doen, maar richt je op de waterkeringen, voor als de zeespiegel echt 0,5 millimeter per jaar (dus 1 cm per 20 jaar zou door blijven stijgen. 2. alle illegalen opsluiten en uitzetten, 3. Mensen uit veilige landen terugsturen, 4. Sociaal zwakkeren begeleiden, dus geen 5000 huisuitzettingen per jaar meer (kosten € 30 000,00 tot € 100 000,00 per uitzetting, waarna weer geherhuisvest moet worden) 5. Alle auto’s gewoon weer de stad in. 6. Elke onzin wet of regelgeving met spoed afschaffen, centraal meldpunt aantoonbare onzinnige wetten en regels. 7. Kortom de samenleving Ontzorgen en leefbaarder maken, i.p.v. iedere dag iets meer afpakken, geeft ons onze vrijheid terug. 8. Afbouwen religieus onderwijs, stop subsidiëren van kerken, moskeeën, synagogen, enz. 9. Sluit de grenzen, subsidieer opvang in eigen regio. 10. drastische reorganisatie van het UWV, CBR, geeft 10% aanbreng premie aan fraudemelders 11. Stel minimale gevangenisstraf in voor daders die hulpverlener hinderen, of zelfs aanvallen. 12. Geeft geen geld uit

  Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan natuurlijk, maar het lijkt mij dat dit realistische onderwerpen zijn die mensen echt aanspreken.
  Dus op eigen kracht vooruit, anders doe je hetzelfde als Henk Otten, die op eigen kracht echt tot niet in staat is.

  Mvg. Duco Douwstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.