5 0
Read Time4 Minute, 5 Second

Schrijf mee aan Saltmines!

Altijd eens wat gezond verstand toe willen voegen, aan het door opportunistische meninkjes dichtgetimmerde publieke debat van Nederland? Altijd al aan de rest van Nederland willen uitleggen hoe het nou écht zit allemaal? Op een plek waar het ook door een fatsoenlijk aantal mensen gelezen wordt?

Daarvoor hebben wij dus onze mooie site Saltmines opgezet: om gewone burgers als jij, die niet in het Hilversumse babbelcircuit zitten maar wél wat toe te voegen hebben aan het publieke debat, een podium danwel een zeepkist te geven.
Saltmines is namelijk een open blogplatform. Dit houdt in dat een ieder, dus ook jij, die zijn of haar mening met een breder publiek wil delen, deze hier kan plaatsen. Of het nou over politiek, ICT, filosofie, voetbal, wetenschap, fitness of hengelsport gaat.
En vervolgens kan eenieder op zijn of haar beurt ook weer reacties plaatsen op eerdere blogposts op Saltmines, bijvoorbeeld als je vindt dat iemand te kort door de bocht is, of een stuk gewoonweg niet klopt of aanvulling nodig heeft. Zo willen we met Saltmines een steentje bijdragen aan een open, levendige debatcultuur in dit land.
Dat hebben we ook zo makkelijk mogelijk geprobeerd te maken voor jou.
Als je in het menu hierboven op registreren klikt, kun je een Saltmines-account aanmaken. Als dat geactiveerd is, kun je direct aan de slag: wanneer je ingelogd bent onder je gebruikersnaam, heb je in het menu de optie “Blogpost Indienen.”
Hier kun je je vervolgens je eigen stuk schrijven, en zelfs de opmaak, de tags en de illustratie bij het artikel specificeren. Klik op “Blogpost indienen” om het naar de Saltmines-eindredactie te sturen, deze plant het stuk vervolgens in. Spoedig daarna zul je jouw stuk integraal op ons mooie Saltmines zien verschijnen!

Huisregels

Natuurlijk zijn er wel een paar huisregels, maar deze houden we zo summier mogelijk, om jou, als schrijver, zo veel mogelijk de ruimte te geven.
Allereerst: qua onderwerpen maken wij geen onderscheid. Of het nou politiek, economisch, maatschappelijk of een gewoon leuk thema betreft: de redactie maakt er ruimte voor. Ook zal er niet geselecteerd worden op toon; alles mag, van informerend tot betogend, van formeel tot informeel.
Evenmin maken we onderscheid op politieke of ideologische kleur: alle meningen zijn hier welkom.
Wij doen dit allemaal onbetaald, dus geen advertenties, Soros/Putin/Timmerfrans-roebels of ander inkomen. We maken geen gebruik van enge privacyhatende trackers, en handelen met respect voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van meningsvorming.

De regels die hoofdredacteur hanteert zijn als volgt:

– Grof maar fatsoenlijk, dus geen 500 woorden aan (niet onderbouwde) scheldtirades
– Feitelijk onderbouwd, liefst met openbaar te controleren bronnen
– Binnen de wet, dus geen oproepen tot geweld bijvoorbeeld

En dat was het.
Maak er gebruik van, zou ik je aanraden, en het kan ook gewoon onder een pseudoniem! Want we willen niet in een samenleving terecht komen waar het monopolie op meningen bij de grote mediaconcerns ligt. En daar staan we nu, dankjewel Mediahuis en Persgroep, wel aan de vooravond van.

Over Saltmines

Ik heb net iets meer dan een jaar geleden Saltmines opgericht, door te schrijven over onderwerpen die mij interesseren, raken of over nieuws dat gewoon niet klopt.
Hbloggerset was aanvankelijk bedoeld om mijn gedachten te ordenen en een plek te hebben, waar ik die paar honderd ontzettend slimme volgers op de Twitters kan wijzen op informatie die soms, al dan niet bewust, over het hoofd wordt gezien.
Al snel groeide het aantal lezers uit tot tienduizenden per dag en kwamen er leuke mensen bij, die ook dit plekje wilden gebruiken om hun mening te delen. Meningen die veelal niet enkel links of rechts te bestempelen zijn dus ook niet interessant voor de mainstream, clickbait media en de Jinek/Pauw programma’s. Dat het aansloeg, en of… regelmatig zijn wij of de veroorzaker van, of initieerden wij, nationale nieuwsitems. Wat niet slecht is, voor een handjevol idealisten met 0 media ervaring.

We zijn nu 1 jaar oud (hiephoi) en krijgen er nog dagelijks lezers, klagers en andersoortig positief uitschot bij, waar we heel dankbaar voor zijn. Kennelijk zijn wij burgers lang niet zo dom en ongeïnteresseerd als de politiek en media ons graag afschildert. En laten we eerlijk zijn, jij leest dit omdat jij naar toch iets meer diepgang (al dan niet vergezeld met een emotionele of humorvolle noot) verlangt dan enkel een Nu.nl nieuwsartikel, DDS complot of een Joop safespace-frame.

En daar kunnen wij samen voor zorgen. Want wij, de Nederlandse burgers hebben gezamenlijk een schat aan kennis en wijsheid waar alle pratende hoofden in de systeemmedia bij elkaar niet aan kunnen tippen.
Dus zwijg niet langer, en mopper niet langer aan de zijlijn van de maatschappij, maar dien een blogpost in op Saltmines, laat die duizenden lezers die hier per dag langskomen weten, hoe het nou écht zit in de wereld.

Wij van Saltmines kijken uit naar je bijdrages!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”