7 1
Read Time11 Minute, 49 Second

Mijn eerste blog hier. Omdat er vanuit mijn hart al wekenlang een roep is om mijn verhaal te vertellen. Ik ben nl redelijk klaar met social media en toch blijf ik terugkomen. Het is mijn lijntje naar informatie, mijn lijntje naar vrienden en kennissen die door heel Nederland en zelfs daarbuiten wonen. Inmiddels heb ik Facebook voor 98% uitgebannen en ben ik te vinden op Twitter. Maar de laatste tijd begint het ook daar mij de keel uit te hangen.

Er spelen gewoon meerdere dingen. Dingen die zelfs terug gaan naar 1975. En ik ben het zat zoals het nu gaat in deze (social media) maatschappij. Ik wil niet zeggen dat ik gelijk heb, maar ik wil mijn “eigen waarheid” ook eens duidelijk maken zonder dat daar wildvreemden tussentijds hun plasje over doen. Ik wil het gewoon van mij afschrijven en het lijkt mij eens tijd om dat te doen, hier op Saltmines.

Laten we beginnen met waarom ik klaar ben met Facebook. Dat zijn nl nogal wat redenen. Eerst hebben we daar het Zwarte Piet gedeelte. Als je “voor” Zwarte Piet bent, dan ben je meteen maar een racist. Nou, zo zwart/wit is dat helemaal niet. Daar begint het racisme van de schreeuwers zelf al. Vaak zijn het mensen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen of mensen die op de buitenlandse manier zijn opgevoed. Indoctrinatie noem ik dat. Echter heeft Facebook besloten dat Zwarte Piet daar helemaal niet meer mag. Ook niet voor die negroïde jongen die al zijn hele leven met Sinterklaas Zwarte Piet speelt. Die jongen vind het machtig mooi. Maar dat mag niet. Want iets met slavernij. Maar natuurlijk joh, vooral iemand aanpakken die er iets gigantisch positiefs mee doet. Want de Zwarte Piet uit de slavernij tijd is niet dezelfde Zwarte Piet als tegenwoordig. Maar dat interesseert de “Sylvana’s” totaal niet. Je moet haten zoals zij dat ook doen. Het moet in de ban gedaan worden want alles verwijst naar de weet-ik-veel welke eeuw. Alsjeblieft, hou op! Het is voor kinderen, het moet kinderen blij maken, maar wat jullie doen is de kinderen indoctrineren en zeggen dat het fout is. Kinderen mogen blijkbaar geen kind meer zijn.

En dan komen we op het volgend puntje van de laatste paar dagen, de indoctrinatie van kinderen mbt LHBTIxyz. Omdat Hongarije een wet in stelling heeft gebracht dat kinderen dat niet meer “geleerd” mag worden. Deze wet is aan de ene kant walgelijk, maar aan de andere kant kan ik mij daar echt wel in vinden. Echter is de gehele LHBTIxyz gemeenschap er als de kippen bij om hun walging uit te spreken en ook om de “vorige” wetswijziging erbij te pakken (te lezen in de link). Ik begrijp het, echt waar, maar hebben jullie je wel eens verdiept in wat er met de kinderen van LHBTIxyz gebeurd? Vast niet. In ieder geval heeft er nog nooit iemand aan mij gevraagd wat het met mij heeft gedaan en nog steeds doet. Want ja, hiervoor moet je terug naar 1975, het jaar waarop mijn moeder besloot uit de kast te komen en daar ook naar te handelen. Sinds 1975 voer ik daar ook gesprekken over met zowel de maatschappelijk werkster toen (ook pot) als psychologen (uit dezelfde categorie, alsof het zo moest zijn) als uiteindelijk, toen ik wat ouder was, met mijn moeder en mijn mee-moeder. Ja, mijn moeder was getrouwd met een andere vrouw. Ik had ineens 2 moeders thuis en als ik naar mijn vader ging op latere leeftijd had ik daar ook nog een stiefmoeder. Echter wist mijn moeder geen maat te houden. Iets wat ik vandaag de dag ook bij andere zie gebeuren. Het is nl altijd alles of niets. En daar gaat het fout. Want hetero-mensen kwamen er niet in bij mij thuis. Als kind moest ik verplicht mee naar het naaktstrand want daar verzamelden alle lesbiennes en homo’s zich. Ik werd alleen nog maar omringt door LHBTIxyz. In die tijd raakte ik ook nog in de pubertijd en toen ging het mis. Ik was het zat, ik wilde dat het ophield. Ik wilde gewone ouders zodat ik op school niet meer als een besmettelijk kind werd gezien. Ik wilde ook graag vriendjes en vriendinnetjes, maar die waren er niet. Die kwamen ook niet bij ons binnen thuis. Nog los van dat hun ouders er ook nog behoorlijk homofoob tegenover stonden, maar ook omdat mijn moeder “doorgeslagen” was. Alles, maar dan ook echt alles stond in het teken van LHBTIxyz. Er was geen ruimte om mijzelf te ontwikkelen en zelf te ontdekken wat mijn seksuele voorkeur zou zijn.

Op mijn 15e ben ik het huis uit gegaan en pas op mijn 18e durfde ik eindelijk hetero te zijn. Raar he? Want er word door de LHBTIxyz gevochten dat kinderen er ook voor uit mogen komen of ze misschien transgender of misschien wel genderneutraal zijn of misschien zelfs wel bi seksueel. Maar deze hele beweging vergeet echt dat ook hetero mee hoort te doen. Er word maar automatisch aangenomen dat dat vanzelf wel “geregeld” word. NEE! Hou op met dat indoctrineren! HOU GEWOON OP!

Want waar je naar toe moet gaan is ergens in het midden. Leer dat alles mogelijk kan zijn en dat het geen schande is. Leer dat al deze mogelijkheden bestaat en dat het totaal niet uitmaakt waar iemand later voor kiest. En stop daar. Want die wet die Hongarije nu heeft ingevoerd is wel een beetje doordrammen, maar juist ik begrijp het wel. Puur omdat ik mijn verleden erbij pak en mij daar in ga verplaatsen cq het ga spiegelen. Maar er is nog niemand die naar mijn verhaal heeft gevraagd of mijn hulproep door de jaren heen heeft gehoord. Want dooddoener-kreten als dat ik maar bij mijzelf moet nagaan waarom ik zo tegen deze zaken ben, kun je dat ook omdraaien. Want naast dit alles weiger ik hen/hun tegen genderneutrale personen te zeggen. Dat maakt niet dat ik ze niet accepteer, dat doe ik wel, juist wel, echter ben ik van mening dat je geen meervoud bent. Maar er moet weer doorgedramd worden en ik moet mij maar aanpassen aan een relatief kleine groep mensen. Nee, die relatief kleine groep mensen zouden moeten leren dat ze moeten vechten voor acceptatie, niet of je hen/hun gaat zeggen. Dat is nl weer doorslaan. En blijf alsjeblieft af van mijn “sexe” in mijn paspoort. Ik ben blij dat dat er in staat, want ik ben jarenlang als jongen bestempeld wat ik niet was en ben en altijd zo zal zijn. Ontneem mij (en mogelijk vele anderen) dat niet!

En dan een Mark Rutte, die ineens gaat roepen dat Hongarije niets te zoeken heeft in de EU. WTF? Hoezo niet? Turkije is toch ook bezig met toetreden? Net zoals diverse oostblok en voormalig Sovjet Unie landen? Nog los van het feit dat Rutte beter eerst de zaakjes (waaronder het toeslagen-schandaal) in Nederland op orde kan krijgen, of een formatie afronden met de partijen waar de meeste Nederlanders voor gestemd hebben. Dit kun je niet maken met je inlegvelletjes waarbij je compleet voorbij bent gegaan aan de uitslag van het referendum. Hij kan beter zijn grote mond houden. Het statement wat nu door velen gemaakt word in bijvoorbeeld het voetbal is voldoende. De diverse steden in heel Europa die de kleuren van de regenboog laten schijnen. Ik denk dat Hongarije echt wel de afkeur voelt en mee heeft gekregen. Echter kan ik niet mijn statement maken, namelijk dat ik ze wel begrijp en dat ik mij er grotendeels wel degelijk in kan vinden, alleen dat het net ietsje te ver is doorgeslagen. Dat is alles.

Lees je nog steeds? Super! Want mijn kant van de medaille is zo’n groot verhaal om te vertellen, maar ik weet ook dondersgoed dat ik tegen onwijs veel schenen aan het schoppen ben. Maar vergeet niet dat velen van jullie dat nu al jarenlang ook tegen mijn schenen doen. Zonder door te hebben dat je dat doet. Want in een democratie tellen de meeste stemmen toch? Klopt, maar je zult ook naar de kleintjes moeten luisteren om te horen wat hun “bezwaren” zijn, wat het met hen doet en daar niet klakkeloos maar aan voorbij gaan. Zo doe je dat over en weer. Of je er iets mee wilt doen is weer een heel ander verhaal.

En dan gisteravond het gebeuren mbt een poster die in Almere hangt. Een poster waar ik volkomen achter sta, maar waar de mensen die niet in Almere wonen of ooit zijn geweest, hun mening en afgrijzen niet onder stoelen of banken steekt. Als je dan aangeeft hoe het wel is, dan word je zelfs indirect uitgemaakt voor iemand die onmenselijk is, want ik help de bedelaars niet. ONBEGRIJPELIJK. Want wel de foto plaatsen van de poster en daar je plasje overdoen zonder de rest van het verhaal te vertellen. Stoken noemen we dat. En ja hoor, half Twitter liep met je mee. Zelfs de uitleg van mijn kant, met linkje weigerde je te lezen. Hoeveel er al gedaan word. En de uitleg van de burgermeester anderhalve week voordat jij kwam met je gestook en het zo verdraaien is gewoon misselijkmakend. En dat alles onder de noemer dat als je een uitkering hebt het geen vetpot is. Nee, dat klopt en dat is ook niet de bedoeling. En ja, ik heb recht van spreken want ik leef zelf van een uitkering. En inderdaad is het geen vetpot, maar ik hoef niet op straat te gaan bedelen. Nog los van het feit dat bedelen verboden is. En dat mensen via de poster worden geattendeerd dat de bedelaars een uitkering hebben is alleen maar goed. In Almere is het nl schering en inslag. Wat mensen buiten Almere niet beseffen is dat het centrum leegloopt qua winkels. Veel inwoners komen nog nauwelijks op de plekken waar de bedelaars zich ophouden. Deze bedelaars nemen je rustig aan je arm klemmend mee naar een pinautomaat waarbij je dan geld voor ze moet pinnen. Meerdere beveiligers hebben zowel mij als vele andere klanten moeten begeleiden naar hun auto. En dat de bedelaars daar staan is omdat vermoedelijk onwetende mensen maar geld blijven geven. Dat moet stoppen. Almere is hier al decennia lang mee bezig, maar dat weten jullie vermoedelijk niet. Dat is ook niet erg, maar als je dan iets roept, zorg dan op zijn minst dat het strookt met wat er speelt en je de linkjes die je aangereikt worden ook gewoon leest. Als je dat dan niet doet is dat ook prima, maar als je dan doorgaat, dan ben je alleen maar aan het stoken ook al besef je dat blijkbaar niet.

Want tegenwoordig moet alles maar deugen. Als je je hoofd net boven het maaiveld uitsteekt, dan word je neergesabeld. Ook al onderbouw je dingen, lever je je eigen ervaringen, als dat niet strookt met het deugvolk, dan tel je niet mee en moet je je mond houden. Maar niet meer. Het is klaar. Het BLM gedeelte is overdreven. Ja, racisme moet de wereld uit, maar niet middels het vereren van ene Floyd die daarvoor gewoon nog een zwangere vrouw onder schot hield. Ja, die agent was fout bezig, maar dat maakt Floyd geen heilige. Daarnaast is dit een groot probleem in Amerika. Niet in Nederland. Dat je een mening hierover hebt mag natuurlijk, maar respecteer wel de mening van een ander als die haaks op die van jou staat. Veroordeel niet iemand die tegen het hele BLM gebeuren is en noem deze persoon niet meteen extreem rechts want dat slaat werkelijk nergens op.

En zo kunnen we natuurlijk nog veel langer doorgaan, zoals bijvoorbeeld de regenboogvlag die van oorsprong uit het “geloof” komt. Echter is het een krachtig symbool voor de LHBTIxyz gemeenschap geworden en dat mag getoond worden. Ik ben zeer zeker niet tegen de LHBTIxyz, echter heb ik wel mijn grenzen. Ik respecteer andermans mening, maar druk die mening niet verplicht door mijn strot als ik daar niets mee heb. Ik ga ook niet de hele tijd tegen jouw mening in, omdat het puur jouw mening is en je die mag hebben. Dat heet democratie. Daarin bestaat gewoon verschil van mening.

Blijft er nog een puntje over en dat is Corona. Ja, ik noem de ontkenners wappies en dat mag ik. Ik heb corona gehad en vecht als bijna 16 maanden tegen alle toestanden die mijn lichaam ten gevolge van die corona heeft opgelopen. Het ziektebeeld noemen ze long-covid. Dat heeft niks met longen te maken maar met de duur. Corona kun je niet vergelijken met welke andere ziekte dan ook. En ja, ik ben een voorstander van vaccineren, echter moet iedereen het voor zichzelf weten. En als je je niet wilt vaccineren wil ik best die discussie aangaan, maar wel van persoon tot persoon en niet om elkaar onderuit te schoffelen. Ik moet bekennen dat ik dat wel doe soms, maar achteraf vind ik het jammer dat ik mij heb laten ophitsen en mijzelf heb verlaagd tot hetzelfde niveau als een ander. Nogmaals, corona is geen griep.

En dan tijd om af te sluiten met wat leuks. Omdat ik mij soms laat beïnvloeden door wat er online allemaal gebeurd heb ik behoefte aan leuke dingen. Die weet ik veelal thuis te vinden. Helemaal opgaan in de Formule 1 of lekker languit een goed boek lezen, maar als ik echt even in een mega dip zit, dan zoek ik #Rambo op. Rambo is een kitten die is gevonden toen hij ongeveer een weekje oud was onder de heg. Inmiddels is Rambo ruim 5 weken oud en groeit als kool en het fijne is, hij heeft een wereldtehuis gevonden bij Jan-Luuk en zijn vrouw. En de vele foto’s en filmpjes die Jan-Luuk post op Twitter fleurt mijn humeur altijd meer mega hoog. Soms kijk ik de filmpjes wel 10 keer achter elkaar, gewoon vanwege het feit dat je er blij van word. Ook Rambo volgen? Klik dan op deze link

Op naar misschien een volgende blog.
Greetz,
Nath.

PS. Saltmines is niet verantwoordelijk voor hetgeen ik hier heb geschreven. Dit is puur mijn eigen uitlaatklep geweest.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Nathalie MiniStig

Written by Nathalie MiniStig

Woonachtig in Almere met 4 katten monstertjes genaamd BB8, R2D2, K2SO en Padawan. Geboren in 1967 en groot Formule 1 en uiteraard Star Wars fan.