131 8
Read Time1 Minute, 43 Second

Langzaam beginnen er steeds meer oogjes geopend te raken voor wat er in Hilversum gaande is. Er wordt minimaal 850 miljoen per jaar belastinggeld uit gegeven om ons koest te houden met slappe entertainment, overheidspraatjes en opzichtige propaganda. Het maakt niet uit welke omroep je aanzet, het is allemaal dezelfde links-liberale kletskoek. Deze kerst gaf de NPO weer eens een prachtig kijkje in de keuken. De media zijn al maanden bezig met onze zieltjes klaar te maken voor de terugkeer van “onze” jihadisten”. De islam is immers vrede, moslims een verdomd goed geïntegreerde en gezellige aanvulling van ons bevolking en die jongelui die uit koppensnellen gingen in het kalifaat hebben een knuffeltje nodig en dan kunnen ze weer lekker meedoen.

Het hoogtepunt van deze campagne was wel het interview met het door de KRO-NCRV liefkozend “kalifaatmeisje” Laura Hansen. Kalifaatmeisje klinkt zo mooi onschuldig, terwijl deze vrouw willens en wetens ons land verliet om zich aan te sluiten bij genocideplegers. Maar bij de NPO krijgt ze alle ruimte om zonder kritiek haar bloederige straatje schoon te vegen van interviewster Margriet van der Linden. Natuurlijk was daar ophef over. Liever gezegd, de roep om sanering van de publiek omroep wordt elke dag luider.

Maar wat ik zo interessant vind is wie hier nou achter zit. Al snel kwam ik op een website waar alle medewerkers van het programma op staan. Een naam viel vooral op: Producent Human Factor TV Irene van den Brekel. Mijn hersenen kraakten. Irene van den Brekel, wie was dat nou toch? En toen viel het kwartje en werd het interview met landverrader, massamoordmoeder en terroristentrien Laura nog een beetje viezer dan het al was. Van den Brekel is de vrouw van Kasja Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken, die nu op ziekteverlof is. Binnenlandse Zaken gaat ook over de geheime diensten. Dus aan de ene kant van het bed worden mensen als Laura Hansen bestreden en aan de andere kant op een schild geheven om hun misdaden goed te praten op televisie. Misselijkmakend.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme