22 0
Read Time1 Minute, 33 Second

Ik kijk al jaren geen NPO meer. Ik zou namelijk niet weten waarom. Nou ja, als mijn zoons er zijn kijken we Studio Sport, maar dat kan net zo goed bij de commerciëlen. Nee, ik heb het over programma’s als DWDD, Nieuwsuur, NOS Journaal, Buitenhof, Eenvandaag, Lubach, Jinek, Pauw. Dat soort allemaal dezelfde meningen, met dezelfde gasten, dezelfde bronnen en hetzelfde morele kompas televisie. Alles is politiek correct, alles is links, alles doet wat de overheid verlangt. Ooit kwamen daar PowNed en WNL bij om dit verbreken. PowNed is in handen van een paar zakkenvullers en bestaat nauwelijks meer. WNL danst in de maat. Gezellig rechts noemt WNL zich. Wat is dat dan?

Gisteren werden alle nieuwe duo’s bekend gemaakt van de bij voorbaat geflopte talkshow Op1. Elke dag een ander niet spraakmakend duo met weer allemaal dezelfde meningen, met dezelfde gasten, dezelfde bronnen en hetzelfde morele kompas. Geen reet aan dus en de televisie zal in zijn bekende slaapstand blijven. Opvallend is de keuze van WNL. Niet zo zeer dat ze voor een leuk meisje kiezen, want daar zijn ze immers groot mee geworden. Maar het mannelijke deel van het duo is niemand minder dan jonkheer Sander Schimmelpennick.

Schimmelpennick kwam als Quote hoofdredacteur al bij DWDD om te tonen dat hij helemaal niets met de Quote en haar publiek heeft. Op twitter schold hij alles rechts van D66 uit voor nazi en domrechts en dus kreeg hij al snel een column in De Volkskrant. In die krant verzint hij columns die anti-rechts, anti-populisten, anti-boeren en pro-klimaatkletspraat zijn. En hoppa, het bedje staat gespreid op hem te wachten in Hilversum want aangetoond genoeg te deugen. Met deze keuze bekent WNL in ieder geval kleur. Ze zijn precies zoals elke andere omroep. Dus niets gezellig rechts, maar gewoon ook regressief links.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.orgVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme