0 0
Read Time2 Minute, 26 Second

Tja, 1 tweet en opeens sta je op de kieslijst van de PiratenPartij Nederland. Mijn beweegreden om na 9 jaar af en aan betrokken te zijn bij de PiratenPartij was vooral om hun digitale agenda te steunen en democratische waarden.

Geen andere politieke partij heeft een focus op de vraag waar we als steeds meer digitaal wordende samenleving naartoe willen. We worden geleid en geleefd door vooral de Amerikaanse, en nu ook de Chinese, tech-sector. Dit neemt niet weg dat ik ook een politieke agenda heb waar ik voor sta. Wat mijn waarden zijn en waar ik mezelf elke dag voor inzet. Vrijheid van meningsuiting, een beter immigratiebeleid waar wij allen in dit land beter van worden en de grootste bedrijven hetzelfde belasten als uw bakker of slager op de hoek.

Bovendien kost het je niet heel veel moeite om precies te weten waar ik sta en wat ik uitdraag. Google is daarin je vriend.

Mocht ik het vertrouwen of geluk hebben om verkozen te worden tot de het Europees Parlement dan sta ik voor de volgende zaken:

  1. Elke, ja, elke journalist krijgt van mij, indien gevraagd, een medewerker-status, zodat hij of zij zich altijd toegang kan verschaffen tot exact dezelfde plekken als waar ik mag komen als parlementslid. Deze belofte kan ik op dag 1 inlossen. Transparantie is de eerste stap tot verandering.
  2. Zorgen dat het Manifest Migratie, Integratie & Asielbeleid eindelijk eens in de schijnwerper komt te staan en bijdragen aan de uitvoering daarvan.
  3. Voor een goed klimaat begin je bij een beter milieu.
    Stap 1: productie moet terug uit landen die vervuilen. Goed voor onze economie, banen en het milieu. Laten we daar eens bij beginnen.
  4. Er moet flink geïnvesteerd worden in een Europese tech-sector om bij te dragen aan onze soevereiniteit en onafhankelijkheid van tech-bedrijven die zich niet houden aan onze wetten en regels.
  5. Zorgen dat Europese lidstaten enkel van de Europese Centrale Bank (ECB) kunnen lenen. Op dit moment lenen commerciële banken van de ECB om zo weer ook aan ons land geld te kunnen lenen met een flinke rente. Wij als Europees burgers dragen het risico en betalen hiervoor. Op het moment dat wij direct bij de ECB terecht kunnen, dan bespaart dat ons land miljarden. Daarnaast snijdt het speculanten de pas af die uit zijn op snelle winsten over de ruggen van burgers in de Zuid-Europese landen.
  6. Misschien wel het allerbelangrijkste: Europese wetgeving moet in het voordeel werken van Europese burgers. De EU is in 1958 opgericht maar je kunt anno 2019 nog steeds geen auto als particulier in Duitsland of Frankrijk kopen en er in een ander land mee rondrijden. Hetzelfde geldt voor een bank- of spaarrekening. Zo zijn er zoveel zaken waar burgers van zouden kunnen profiteren, maar die niet geregeld worden omdat een heel select aantal bedrijven daar ontzettend veel geld aan verdient. Dat vind ik absurd en haast crimineel.
Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”