0 0
Read Time2 Minute, 36 Second

Remeker Kaas

Het heeft even geduurd, maar er is weer een aflevering van Skaveren online. Dit keer bezoeken we boerderij Remeker. Deze boer maakt een bijzondere kaas op een bijzondere manier, maar nieuw is het niet. Jan Dirk van de Voort is eigenlijk teruggegaan naar hoe de natuur het ooit zelf deed voordat we efficiëntie belangrijker gingen vinden dan smaak en dierenwelzijn. Zijn leven als boer is eigenlijk makkelijker geworden, want hij laat simpelweg de natuur zijn gang gaan. Dit is niet een verhaal over hoe het zou moeten, maar wel hoe het ook zou kunnen.

Steun Skaveren: wordt backer via BackMe.Org!

Skaveren is begonnen als hobbyproject en een beetje uit de hand gelopen. De afleveringen zijn dan ook niet wekelijks of maandelijks, maar worden gemaakt zodra ik een goed verhaal heb gevonden en weer een beetje centjes gespaard heb. Zo’n aflevering maken kost namelijk geld en daar heb ik zelf niet zoveel van. Met een voedselfabrikant in zee gaan en de hele donderse boel laten sponsoren, wil ik niet. De mensen en bedrijven die ik bezoek, laten betalen, weiger ik ook. Dan willen ze namelijk zeggenschap over wat er in het filmpje komt en krijg je een bedrijfspromofilmpje, en daar kan deze principeneuker ook al niet tegen. Enfin, als er weer een aflevering is gemaakt, ben ik blij maar loop ik weer tegen Facebook en YouTube aan. Probeer tussen het geweld van de Enzo Knolletjes, de pranks en de vloggers, maar eens je plek te vinden. Je moet gaan bedelen om likes en vragen of mensen het willen delen. Dat gaat gestaag, zullen we maar zeggen.

Daarom ga ik jullie hulp inroepen. Ik wil heel graag meer afleveringen Skaveren maken, maar daar zijn centjes voor nodig. Zelf hoef ik er eigenlijk niks aan te verdienen, maar de apparatuur, de editors en de cameramannen (of vrouwen) moeten wel betaald worden.
Ik ben erg blij dat backme mij benaderd heeft om via hun nieuwe, nog in opstartfase zijnde, crowdfundingssite geld op te halen voor Skaveren.
Hoe het werkt? Nou, Backme is dus crowdfunden, maar toch anders. Je kunt je abonneren op Skaveren, voor een bepaald bedrag per maand. Van €2,50 tot €100 per maand en bijna alles er tussenin. Daar geven we ook weer wat voor terug. Niet alleen nieuwe afleveringen Skaveren, maar afhankelijk van het gekozen bedrag krijgt u stickers, een uitnodiging voor een jaarlijks speciaal event met eten en drank die je in de afleveringen hebt gezien en nog veel meer leuks.

Skaveren wil de provincie in. Op zoek naar het culinaire geheim van elke provincie. Er liggen mooie plannen. Van Hongaarse Wolvarkens in het oosten tot een chef met meerdere Michelinsterren aan de andere kant van het land en nog veel meer. Die geheimen heb ik al gevonden en ik wil ze heel graag met jullie delen. Het enige wat ik nog nodig heb is een klein beetje hulp van jullie. Dus back me op tomstaal.backme.org en ik ben u eeuwig dankbaar!

Klik HIERRRR om Backer van Tom Staal’s Skaveren te worden!

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme