Home Op het hakblok van slager Gertjan Kiers

Op het hakblok van slager Gertjan Kiers

by Jan Roos
Gertjan Kiers

Het was de week van het politieke paasfeest, dat gevierd werd in het heidense Haagse. Dit maal was de hoofdrol toe gedeeld aan Judas Mark en zijn 2 bevooroordeelde wijzen uit het oosten. Deze wijzen moeten zorgen dat Judas Mark weer de baas wordt en zijn vijand, de goedgelovige verlosser Pieter, elimineren. Omdat Volkert Pilatus even uit beeld was, moest het op een vreedzame manier gebeuren. Heilige Pieter zou niet gekruisigd worden, maar slechts een andere functie krijgen. Deze wending maakte vele kerkgangers uit Urk en Krimpen aan de IJssel zo kwaad, dat ze massaal verhaal gingen halen. Verslaggevers die de muitende meute wilden ondervragen werden zonder vorm van gebed in elkaar getrapt.

Een andere verlosser, Jezus genaamd, die al jaren hangend aan een kruis de muur bewoond, was des duivels. Vloekend en tierend wilde hij al die schijnheiligen die enkel op zondag geloven een gepaste straf geven. Zoveel hypocrisie was zelfs hem een doorn in het oog. Omdat hij al een tijdje niet had bewogen, was Jezus zo stram dat hij van het kruis af donderde, wat resulteerde in een enorme knal. Omwonenden dachten meteen aan een aanslag, maar dat werd snel ontkracht. Stramme Jezus herpakte zichzelf en bedacht een vreselijke straf. Zo dacht hij sowieso aan een nieuwe regeerperiode voor Judas Mark, om de agressieve ongelovigen te pijnigen. Maar nadat de haan zichzelf schor had gekraaid was hij eruit. Eerst schonk hij het volk AstraZeneca, liet daarna subtiel het Eurovisie Songfestival met publiek doorgaan en toonde toen aan het gepeupel het Nederlands elftal. Dat laatste maakte meer los dan een baggerboot in het Suezkanaal.

Wat nog veel meer losmaakte was het overlijden van superheld, karaktermeid en miss Positivo Bibian Mentel. Deze powervrouw verloor uiteindelijk het oneerlijke gevecht tegen die vreselijke kutziekte. Zij verlaat als prachtige engel dit door coronastress en politieke wanorde verdeelde land. Wat zou het mooi zijn als Pasen haar naam eer aan doet. De wereld is namelijk zoveel mooier met  mensen als Bibian om ons heen.