33 2
Read Time1 Minute, 35 Second

In het hele racismedebat spelen de media een zeer dubieuze rol. Ze vertellen niet het nieuws, maar onderwijzen hun foute consument. Het Parool is koploper woke met een artikel hoe je je kind niet racistisch dient op te voeden als “wit mens”. Het NOS Journaal noemt blanken overigens al jaren wit en we krijgen dag in dag uit te horen dat we vanaf geboorte een erfzonde dragen, namelijk onze huidskleur.

Maar het kan altijd erger. Dennis Schouten (en ik) werden bij Talpa eruit gegooid omdat we een transseksueel, die zichzelf tranny noemde, citeerde. U hoort het goed. Die Alice Olsthoorn zegt letterlijk over haarzelf “tranny”, ik herhaal dat, Alice klaagt daarover bij Talpa en die gooit ons eruit. Talpa’s campingzender SBS6 is er als de kippen bij om mij “omstreden journalist” te noemen. Nu kan je veel over mij zeggen, maar journalist ben ik niet. Dat omstreden zou kunnen. Want ik ben bij de media inderdaad omstreden als iemand die dingen zegt die ze liever niet willen horen. Zo zei ik dat Gordon zo stoned als een garnaal coke aan het aanbieden was op het feestje van Linda de Mol, de zus van Talpa eigenaar John. Dat weet ik omdat hij dat in het bijzijn van Saskia Noort deed en zij mij dat vertelde. Gordon werd van het feestje geschopt, maar dat was allemaal niet waar. Deze week verklaarde hij dat hij toen dagelijks 25 wodka cola dronk en vier gram coke snoof. Dus ja, ik omstreden…

Enfin. Dennis werd dus op straat geschopt omdat ik een woord gebruikte dat nergens in de wereld verboden is. Omdat ik iemand citeerde. Zo gek is het dus al geworden. Maar wellicht heeft het er ook mee te maken dat ik ‘Fuck Talpa en fuck John de Mol’ (9:34) riep. Zou kunnen.

UPDATE: Jan Dijkgraafs column gecanceld op Radio Veronica (Talpa)

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme