26 0
Read Time1 Minute, 37 Second

GroenLinks is een extremistische partij. Altijd geweest. Om iemand van zo’n partij burgemeester te maken is al onverantwoord. Om iemand burgemeester van de hoofdstad te maken, gevaarlijk. Femke Halsema toonde gisteren weer eens haar ware aard. Niet die van burgermoeder van Amsterdam, niet die van het hoofd van de driehoek die boven de partijen staat, maar een extreemlinkse anarchistische activiste. Een burgemeester dient namelijk niet voor eigen parochie te spreken, eigen partijprogramma door te drukken of eigen mening voorrang te geven. Dat gebeurt hier wel en daarom moet Halsema zo snel mogelijk worden afgezet. Wat natuurlijk niet gaat gebeuren omdat de open inrichting, de gemeenteraad, van onze hoofdstad achter haar staat.

Het was Karin Ollongren die toentertijd als wethouder opriep om de stad een republiek te maken, die zich diende af te scheiden van de rest van het land als de landelijke verkiezingen de verkeerde uitslag zouden hebben. Normaal zou zo’n uitspraak gevolgen hebben voor je politieke loopbaan, het is immers tegen de wet, maar Ollongren werd er minister van binnenlandse zaken mee. Achteraf wil ik haar toch gelijk geven. Zet maar een hek om Amsterdam en laat ze het daar in vredesnaam met elkaar uitzoeken. Dan kan Fem burgemeester blijven en zal het probleem zichzelf oplossen als we niet bijvoeren en medische hulp bieden.

Oh ja, nog even een ding. Als je een bekeuring de afgelopen maanden in Amsterdam hebt gekregen kan je die nu zonder probleem aanvechten. Als een BOA je staande wil houden omdat je geen 1,5 meter afstand neemt kan je zonder probleem doorlopen. Als de politie je iets maant te doen kan je zonder probleem niet luisteren. Amsterdam was gisteren even lekker rebels, ondanks een dodelijk virus. Er is vanaf heden geen enkele reden om in het 020-gebied je aan welke regel dan ook te houden. Ik wens de baas van de politie veel sterkte. Oh wacht. Dat is Femke.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme