36 0
Read Time2 Minute, 19 Second

Het schizofrene aan het linkse gedachtengoed is dat ze aan de ene kant iedereen hetzelfde willen laten verdienen, de kloof tussen arm en rijk moet zo klein mogelijk zijn, en ze geloven heilig in sociale mobiliteit. Dus iedereen kan van een dubbeltje een kwartje worden, als je je best doet. Maar tegen de tijd dat je een kwartje bent moet je weer zo snel mogelijk inleveren om weer een dubbeltje te zijn. Eerst gillen om volksverheffing en als je je dan verheven hebt moet je even normaal gaan doen en je schamen voor je nieuw verworven status. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die ouder worden steeds minder hebben met dit dubbele moraal. Vrij naar Winston Churchill: Wie jong is en niet links heeft geen hart, wie ouder is en nog steeds links geen verstand.

Wat je merkt als ouderen zich halsstarrig blijven vasthouden aan hun kinderlijke ideaal, maar tegelijkertijd door sociale mobiliteit een machtige positie hebben ingenomen, het The Animalfarm-principe in werking treedt. Het boek van George Orwell gaat over een revolutie van boerderijdieren, die zich hebben onttrokken aan de onderdrukking van de mens. De varkens leggen steeds meer controle aan de andere dieren op terwijl ze voor zichzelf voorrechten opeisen. De bekendste quote uit dit verhaal is: ‘alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere.’

Laten we eens twee varkens naar voren halen die denken dat ze anderen moeten vertellen wat te doen, maar zelf privileges erop nahouden. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff kwam in het nieuws dat zijn redactie een racistisch en discriminerende kaartenbak in het leven heeft geroepen om het journaal zo multiculti als mogelijk te maken. Geen doorsnee van de samenleving, maar een toneelstukje zodat de kijker denkt dat de multiculturele samenleving toch wel gelukt is. En waar woont Gelauff? In een roomblank villawijkje te Zeist. Iedereen en alles moet dus divers, inclusief en pluriform, behalve het leven van meneer Gelauff zelf. Die woont toch graag in een rustige autochtonenbuurt waar alle ellende van zijn geliefde multicul heel ver weg lijkt.

Of wat dacht je van hoofdvarken Frans Timmermans. Vette Frans met zijn volgevreten lijf vindt dat wij anders moeten gaan eten. We moeten van hem minder vlees en meer groente en noten consumeren. En om de andere dieren een beetje te helpen stelt Timmermans voor om vlees onbetaalbaar te maken. Dus wij mogen van Frans aan de worteltjes en walnoten, terwijl hij van ons geld zich zit vol te proppen met de meest luxe diners, die voor hem “gratis” worden geserveerd in de sterren-restaurants van de Europese Unie. Het wordt tijd dat al deze varkens ontmaskerd worden en de boerderij worden afgesmeten. Dan kunnen we eindelijk eens beginnen aan een echt eerlijke samenleving.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme