29 0
Read Time1 Minute, 27 Second

Opvallend commentaar in de Divibokaalgate was die van Frits van Exter. Frits is voorzitter van de Raad voor Journalistiek en verdedigde het discriminerende en propagandistische beleid van het NOS Journaal om mensen op hun afkomst, huidskleur, geslacht of geaardheid te rangschikken en voorrang te geven op alles wat blank (in hun woorden wit), hetero of man is. Blank, hetero en man is de duivel in de ogen van de voorheen links progressieven. Overigens doet zelfs het koningshuis met deze onzin mee. En ook zij worden, net als de publieke omroep, voornamelijk gefinancierd door die groep.

Van Exter vond het nog niet discriminerend genoeg en begon op Twitter een betoog waarin hij minderheden met slecht verkopende spruitjes vergeleek.

Dit soort linkse mannen praten altijd over minderheden, maar niet met ze. Het zijn een soort decorstukken in hun deugparadijs. Aapjes in hun circus, meer niet. Alleen dat kan je van Frits van Exter niet zeggen. Ik heb hem namelijk wel eens met een “spruitje” horen praten, als voorzitter van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het was het gesprek met mijn compagnon Ahmed Aarad, een invalide Marokkaan. Maar dit spruitje moest niet voorin de groentewinkel liggen. Ook kreeg hij geen eigen kistje in de winkel. Hij moest kapot. Hij werd door Frits uitgelachen, uitgescholden, voor leugenaar uitgemaakt, weggestuurd en nu moet de landsadvocaat Ahmed financieel kapotmaken. Alleen maar omdat Ahmed wilde praten na een bewezen mishandeling door een medewerker van Van Exter. Frits wil namelijk wel dat dingen divers zijn en heel erg inclusief, maar de spruitjes moeten wel doen wat hij wil, anders stampt ie ze plat.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme