48 4
Read Time1 Minute, 57 Second

Ok, iedereen die Mouthaan op twitter volgt weet al heel lang dat het geen journalist is. De hele dag stroomt zijn timeline vol met negatieve berichten op Trump en Republikeinen en staat hij te juichen bij elke scheet van de Democraten. De balans is zover zoek dat het activistisch is. Er is totaal geen sprake van enige objectiviteit. Zijn continue gejammer over de president van Amerika heeft soms hilarische trekjes. Elke spotprent over Trump post ie, maar dat zijn uitdager Biden steeds verwarder wordt laat hij buiten beschouwing. Alleen als het Trump-kamp zegt dat old Joe misschien een beetje begint te dementeren schiet Erik in een kramp en roept hij dat het een smerige campagne is. Voor alle wandaden van de afgelopen jaren die door het Democratisch kamp richting de president, inclusief een kansloze op leugens gebaseerde impeachment, zijn gepleegd heeft Mouthaan dan weer geen aandacht.

Dat Biden door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van aanranding is een bijzaak voor Erik. Toen een porno-actrice zei dat ze een affaire had gehad met Trump was dat voor hem groot nieuws dat hij maanden tot de laatste druppel uitmolk. Dat de vrouw uiteindelijk toegaf het verzonnen te hebben was maar een voetnoot. Hij was immers alweer bezig met een ander verhaal waarom Trump niet deugt. Ik volg hem omdat ik me bescheur. Hij is het voorbeeld hoe het niet moet, zeg maar. Zo overduidelijk een Social Justice Warrior die verblind is door haat. Het heeft ook zo verschrikkelijk weinig met journalistiek te maken dat ik me werkelijk afvraag waarom RTL Nieuws deze man nog inhuurt. Voor mij is hij al reden genoeg nooit te kijken omdat het zo ongeloofwaardig is. Blijkbaar heeft de hoofdredactie geen probleem met framing. Als je hem erop wijst dat hij zijn journalistieke taak niet uitvoert reageert ook precies zoals die ultra linkse SJW’ers reageren. Namelijk als een kind.

Zijn Trump-obsessie en voorliefde voor alles wat niet blank (hij noemt het natuurlijk wit), man of hetero is doet Erik iets wat onvergefelijk is voor een journalist. Hij verspreidt nepnieuws.

Andersom zou het zijn baan kosten. Maar bij RTL mag hij zo racistisch zijn als de pest, zolang het maar tegen “witten” is.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme