18 8
Read Time1 Minute, 21 Second

Deze corona-situatie lijkt zo uit een film te komen. Waarschijnlijk zou een scenarioschrijver het nog een beetje flauw vinden, maar we hadden toch een paar maanden geleden niet verwacht dat wildvreemde mensen vanaf een meter of zes beginnen te gillen dat je uit hun buurt moet blijven. Toch is het voor een aantal mensen niet gek genoeg. De aluhoedjes draaien overuren, terwijl je zou zeggen dat het al redelijk belachelijk is dat we niet bij mijn ouders op bezoek kunnen, omdat een Chinees zo nodig een gebakken vleermuis moest eten.

De ene complottheorie is nog maller dan de andere complottheorie. Het zou allemaal verzonnen zijn om ons binnen te houden zodat het 5G-netwerk uitgerold kan worden. Of Bill Gates, een van de rijkste mensen op aarde, heeft dit bedacht zodat hij met de vaccins, uit zijn nog te bouwen fabrieken, nog rijker kan worden. Als je denkt dat het niet gekker kan zijn er ook weer mensen van overtuigd dat in dat vaccin een chip zit, zodat we allemaal op afstand gecontroleerd en bediend kunnen worden. Het zijn dezelfde mensen die denken dat er uit vliegtuigen een kalmerend middel over ons wordt uitgestrooid zodat we niet in opstand komen. En als ik daar iets op social media van zeg ben ik opeens in dienst van de overheid.

Het is allemaal al verwarrend genoeg. Natuurlijk zal er misbruik van de situatie gemaakt worden. Natuurlijk zullen mensen machtiger worden van een crisis. Natuurlijk zullen er mensen rijk van worden. Maar hou alsjeblieft op met al die paranoïde hersenkonkels, ik word er echt doodmoe van.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme