17 1
Read Time2 Minute, 3 Second

Ik krijg een paar keer per dag het bericht via twitter dat waarom ik dan geen zetels wist te bemachtigen bij de verkiezingen in 2017, als ik het allemaal zo goed weet . Een begrijpelijk opmerking in het kader van de beste stuurlui staan aan wal. Alleen is dat gezegde gebaseerd op mensen die hun verantwoordelijkheid niet willen nemen in plaats van niet kunnen nemen. Ik heb mijn best gedaan, maar het is niet gelukt. Dat betekent dan niet dat ik verder maar mijn bakkes moet houden. Wat overblijft is dat het aan de zijlijn roeptoeteren makkelijker is dan als je daadwerkelijk aan de knoppen moet draaien. Daar geef ik ze dan wel weer gelijk in. Want ook bij Bruno Bruins was ik keihard, terwijl ik natuurlijk niet weet of ik na twee weken huilend naar mijn moedertje ga, als ik zo’n taak op de schouders had.

De overheid maakt er een zooitje van. Dat roep ik al een paar weken. Telkens moeten ze het beleid wijzigen. Het is onbegrijpelijk. En in het buitenland snappen ze echt niet waar ze hier mee bezig zijn. Het RIVM faalt keer op keer in hun informatie. Dan zou je verwachten dat Rutte de leiding neemt. Dat hij ervoor zorgt dat er alleen nog maar eenduidig en duidelijk wordt gecommuniceerd.

Ik ben nog steeds verbaasd over de laatste persconferentie. Als een kind van acht zo een spreekbeurt houdt op school zal hij waarschijnlijk een vijf voor de moeite krijgen. Onze premier begint met allerlei leuke initiatieven te prijzen en complimenten uit te delen. Geen nieuws, geen uitleg, geen maatregelen, gewoon praatje pot. Waar kijk ik naar, vroeg ik me af. Zeg dan niks. Uiteindelijk krijgt Fred Grapperhaus het woord, de minister van veiligheid. Ook hij begint met allerlei randzaken en verwerkt dan het echt nieuws, de nieuwe maatregelen in een soep van onnavolgbare zinnen en het een ontkrachtte weer het ander. Alle communicatieregels werden geschonden. Het was weer onbegrijpelijk. En dat is het telkens. Wat een amateurisme. Wat een schande.

Wat dacht je trouwens van de uitzondering voor mensen die in een god geloven. Die mogen wel lekker op een hoopje hun hobby uitvoeren. En maar aan de almachtige vragen of ie een einde wil maken aan alle ellende. Als hun god alle macht heeft, waarom zitten we dan in deze situatie?

En nog wat: hoe weten ze dat het aantal besmettingen afneemt als er niet getest wordt?

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme