16 0
Read Time1 Minute, 0 Second

Terwijl een heleboel niet corona-gerelateerde onderwerpen zonder slag of stoot er door het kabinet doorheen worden geloodst, ik noem bijvoorbeeld het staken van het verzet tegen toetreding van maffiastaatje Albanië tot de EU en Eurobonds, moet ik constateren dat de mainstream media doen waar ze goed in zijn. Niet kritisch overheidsbeleid uitventen. Het beleid van Rutte is warrig. Het is veranderlijker dan het weer. En toch zie je nergens een krant waarin staat waarom we geen duidelijk beleid hebben. En hoe het komt dat de deskundigen van de overheid, het RIVM, er steeds naast zitten.

Gisteren was er weer een verandering van de koers. In de persconferentie werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Maatregelen die nog steeds niet streng genoeg zijn, maar wel steeds dichterbij een lockdown komen die door “populisten” al weken geleden zijn geopperd. Wat overigens opvalt is dat bij talkshows er steeds virologen zitten om die lockdown het juiste beleid te noemen, maar geen politici als Baudet en Wilders, die dat voorstellen. Hoe komt dat?

Nou, dat legt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis in dit filmpje uit 2017 even haarfijn uit. Luister en huiver…

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme