19 0
Read Time1 Minute, 34 Second

Gisteren was de Grote Corona-show op de NPO. Onderdeel van het spektakel was het moment dat minister Bruins een briefje uit de hoge hoed toverde waarvan de eerste patiënt in ons land bekend werd gemaakt. Het had iets theatraals omdat het zo vooropgezet was, maar begrijpelijk dat ze zo’n saaie show over niets een beetje oppijpen met een scoop.

De tweede Corona-lijer ligt al in Amsterdam in het ziekenhuis en er zullen nog velen volgen. Hoe meer gevallen, hoe groter de kans dat iemand er ook in ons land aan overlijdt. Is dat erg? Ja, voor de nabestaanden. Is dat een ramp? Nee, er gaan jaarlijks heel veel mensen dood aan griep. Alleen dan gillen we het niet van de daken. En dat is natuurlijk wat er hier aan de hand is. Dat was net zo met ebola. Weet u nog? Heeft niemand het meer over en er gaan toch echt nog steeds mensen aan kapot. Miljoenen mensen gaan bijvoorbeeld ook dood aan diaree. Daar hebben we het ook nooit over. Dat staat nooit in de krant, omdat dat gewoon zo is. Het gewone griepvirus is een massamoordenaar en toch hoor of zie je er niks over. Dat komt omdat het gewoon zo is. Dit Corona-virus is iets nieuws en daardoor een mediahype. Maar 2% van de besmette patiënten sterft eraan. Dat noem ik nog eens een mild virus, toch wordt er gedaan alsof de mensheid op uitsterven staat.

Men hamstert nu mondkapjes en desinfecterende handgel. Ik kreeg al een app’je met instructies hoe mensen met je elleboog gedag te zeggen, om maar geen hand te hoeven geven. Niemand kussen en vooral geen drukke locaties bezoeken. De hysterie, onder leiding van de media, zal wel weer gigantisch worden. Maar ik doe er niet aan mee. Ik blijf gewoon nuchter. En koortsvrij, hoop ik.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme