37 1
Read Time1 Minute, 26 Second

PFAS en stikstof zijn niets meer dan een dekmantel voor jarenlang wanbeleid. Het is pas sinds een jaar zo dat we in allerlei crises zouden verkeren. Door onze meetmethodes staat de bouw nu stil, terwijl dat onnodig is. In Duitsland hebben ze namelijk geen stikstofcrisis omdat ze daar heel simpel een andere norm hanteren. Nu gillen dat we een huizentekort hebben veroorzaakt door de, door de overheid veroorzaakte, bouwstop is dan ook grote nonsens. Er is gewoon jarenlang geen moer gedaan aan volkshuisvesting. Nu piepen dat ze er ook niks aan kunnen doen is een grof schandaal.

Om het nog bizarder te maken laat deze regering per jaar ook nog zo’n 100.000 mensen uit het buitenland toe, terwijl eigen mensen niet eens aan een huis kunnen komen. Deze nieuwkomers krijgen bovendien voorrang op een woning, waardoor ons eigen volk geregeld meer dan tien jaar moet wachten op een huurwoning. Voor asielzoekers is dat maximaal tien weken, omdat gemeenten anders een boete opgelegd kunnen krijgen. Koopwoning zijn door de schaarste onbetaalbaar geworden voor een hele grote groep mensen. Maar mocht men ze wel kunnen betalen zijn ze er vaak niet eens.

De krokodillentranen in Den Haag over de huizenschaarste is misselijkmakend. Hoe kan je, in dienst van het volk, het volk zo slecht behandelen. Een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte. Als je daar als modern land niet in kan voorzien is er iets ernstigs mis. Een verzonnen bouwstop wegens een verzonnen crisis kan dat niet verhullen. Het probleem is niet stikstof of PFAS, het probleem is de overheid zelf. Een overheid die maling heeft aan zijn eigen burgers. Het wordt tijd voor een keihard ingrijpen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org xVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme