3 1
Read Time1 Minute, 57 Second

Het was natuurlijk de week van, het is je ongetwijfeld niet ontgaan, racisme. Het begon met de intocht van die oude man op een roomwit paard, met hier en daar wat helpers die vegen roet op hun smoelwerk hadden aangebracht. Waar ze bij de verschillende intochten nog verf over hadden ging het hele porem op zwart. Halve bussen verf bij het vuil dumpen is immers slecht voor het klimaat.

Ook tijdens voetbalwedstrijden steekt racisme nog steeds de kop op. Zo ook bij FC Den Bosch, al hebben de prestaties van deze club weinig met voetbal te maken. Geen wonder dat ‘supporters’ zich gaan vervelen als je dat spel op de mat legt. En wat verveling met ´mensen´ kan doen, daar weet vestingstad Gorinchem alles van. Godzijdank kwam er van het OM wel een kleine correctie op de Hitlergroet. Deze groet is namelijk niet gelijk aan een wegwerpgebaar en een gewone normale zwaai. Een stilstaand beeld framen is voor deugslaven niet echt een kunst. Mocht het OM het wel als Hitlergroet hebben beoordeelt, dan moeten Willem-Alexander op Koningsdag en de asielzoeker die zonder kaartje de bus niet in mag zich ernstig zorgen gaan maken. En wat te denken van onze eigen Johan, die op stilstaand beeld met een Hitlergroet de plek aanwees waar de bal terecht zou komen. Voor de nagedachtenis van deze held was het toch al een kloteweek. Hij werd in een biografie afgeschilderd als een geldwolf die poen verdiende aan zijn eigen foundation. Gelukkig werd dat rechtgetrokken en een rectificatie door middel van een inlegvel was voldoende om een bestseller te worden. Dat krijg je ervan als je een Kok een boek over de Messias laat schrijven.

Dat er partijen beter worden door een inlegvel weten wij onderhand wel. Achteraf bleek dat Cruijff miljoenen van loterijen heeft gehad. Hij was dus niet enkel een begenadigd voetballer, maar blonk ook uit in kansspelen. Kansspelen blijft altijd een grote gok, net als het maken van succesvolle tv-programma´s . Zo moest het datingsprogramma De Villa van de buis wegens seksueel overschrijdend gedrag. Het is toch niet te geloven, dat als je mannen met een sixpack en vrouwen met opgepompte tieten bij prachtig weer bij elkaar in een villa zet ze enkel maar denken aan seks? Weet je nog, die goede oude tijd waarin sjoelen en klaverjassen nog echt traditie waren? Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme