0 2
Read Time2 Minute, 40 Second

Spa Rood of Sourcy of Evan of gewoon mineraalwater. Kan iemand mij vertellen waarom we, en ik zelf ook, daar geld aan uitgeven? Ik snap dat al eeuwen niet en toch doe ik er aan mee. Regelmatig schaf ik op het station een flesje Belgisch water aan en dok daar €2,50 voor. Dat is best prijzig voor iets wat voor nog geen fractie van dat bedrag uit je eigen kraan komt.

Bij de AH to Go staan die flesjes per tig duizend opgesteld in het koelvak, daarnaast staan pakken sinaasappelsap. Een liter Jus d’orange kost ca. € 0,68 cent en dat is raar, want dan ga je toch denken: ‘Sinds wanneer sinaasappelen zijn goedkoper dan water?’

Gezonder is water in een flesje ten opzichte van kraanwater ook niet, dus ik ben nog steeds verbaasd dat deze nuchtere gozer met veel te grote regelmaat een bedrag uitgeeft wat ik ook aan een koud biertje had kunnen spenderen.

De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven geweest voor het dure gemeentepils in een petflesje. Er waren bedrijven die net als ik dachten dat het wel heel veel geld was voor een beetje smakeloos sap. Ze wilden de jongens uit Spa er wel even uit concurreren. Echter, wat ze ook probeerden, het lukte niet. Dat is best simpel te verklaren. Hoe goedkoop je het ook gaat aanbieden, de detailhandel gaat het niet goedkoper aanbieden. Dan zijn ze namelijk dief van eigen portemonnee, die gaan liever voor de megamarge die ze toch al halen op Spa, wat ook nog eens een sterk merk is. Waarom zou je aan die succesformule tornen?

Goedkoper water aanbieden wordt het dus niet, dus is daar sinds een paar jaar de Dopper. Een meeneemflesje die je kunt vullen en in de vaatwasser kunt stoppen. Op zich een geweldig idee, populair ook, want hordes mensen lopen ermee. Mooi dingetje verder en ook nog goed tegen die plastic soep in de oceaan. Ik las laatst dat een dolfijn 80 flesjes Spa Blauw had opgegeten. Rare beesten die dolfijnen, wat moet je nou met Spa Blauw als je alleen maar water om je heen hebt.

Enfin, de Dopper dus. Ik vond dat wel wat. Eindelijk zou ik mijn eigen, zo goed als gratis, water meenemen. Nooit meer €2,50 dokken voor een flesje water. Ik was gelijk om. Zo’n leuk gekleurd ding van gerecycled plastic, win/win dus. Er zit wel een nadeel aan dat ding. Want wat als je water op is? Ik betrapte mezelf er laatst op dat de Dopper leeg was en ik op een station een flesje Spa Blauw kocht en daarmee mijn Dopper vulde.

Maar toch, eindelijk spaar ik dus geld uit, althans dat dacht ik. Voor mij is er namelijk 1 nadeel. Ik raak continu die Doppers kwijt. Laat ze in de trein staan, bij klanten of in een park op een bankje. Die krengen kosten €12,50 per stuk en ik ben er inmiddels al 9 kwijtgeraakt. Winst heb ik dus vooralsnog nog niet gemaakt, maar die oceaan is in ieder geval blij met me. Ga ik nu een biertje halen. Uit een tap, of een flesje of voor mijn part uit een blikje. Proost!

 

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme