Leuk nieuws, schuren met echte lasers

Ahmed Aarad 1
Read Time1 Minute, 17 Seconds

S
teeds meer toepassingen worden ontwikkeld rondom lasers. Wat zich eerst enkel beperkte tot het laboratorium en proeven van experimentele fysici. Werd het later een middel om o.a. data, muziek en video op hogere kwaliteit en kwantiteit te kunnen opslaan. Feestjes leuker te maken en onze katten bezig te houden. Het is zo toepasbaar en gemakkelijk in gebruik dat zelfs ambtenaren dit ook al jaren met succes inzetten. Men spreekt binnen de overheid zelfs over een van ‘s lands grootste ICT, alles wat knopjes heeft, successen, voor de verandering.

De ‘Netflix-generatie‘ zal zich dan ook de Philips CD-i of Laserdisc nauwelijks of niet kunnen herinneren. In de jaren ’80 was men zo enthousiast over lasers dat president Reagan van de VS een heus laser raketschild, project star wars, in de ruimte wilde plaatsen.

Anno 2017 is NASA nu een LCRD aan het bouwen wat neer komt op supersnel internet in de ruimte met lasers.

Allemaal leuk maar wat heeft dit met schuren te maken? Dat is dé reden waarom ik op de link had geklikt. Nou zie de video hieronder:

Dit is best, understatement, gaaf! Welke klusser zou niet zo’n apparaat willen? Je verwijdert roest, verf, schimmel en andere vuiligheid ‘veilig’ door het te…(?) verlaseren.

Het is dan ook wachten totdat een consumentenvariant te koop wordt aangeboden door een Hilti of Makita. Met smart wacht ik dan ook op de Amerikaanse waarschuwingen in de handleiding en de YouTube filmpjes. Voorlopig alleen te koop bij onze Duitse buren en in de VS.

0 0

One thought on “Leuk nieuws, schuren met echte lasers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

De NAM, de feiten en de geheimen

D e Nederlandse Aardolie Maatschappij. Laten we eerst kijken hoe Nederlands de NAM […]