5 0
Read Time1 Minute, 40 Second

Het was de week van de Boer. Niet de hardwerkende en tegengewerkte, voedselvoorzienende boer, maar de week van Oranje – zonder franje – coach Frank de Boer. Na 3 keer gewonnen te hebben in de groepsfase, moesten ze buigend door de knieën tegen Tsjechië in vermeend homohatend Hongarije. Vele sterkhouders gaven niet thuis. De meesten gaven de hitte de schuld, want voetballen voor veel poen in de stralende zon gaat op slavernij lijken. En dat is nu net een hot item. Mijn gevoel zei dan ook, dat vele spelers meer bezig zijn met politieke randverschijnselen, dan met het uitoefenen van hun vak. Knielen, regenboogitems en BLM-gezever deden het elftal de das om. En Frank keek ernaar en vond het goed.

Een coach die zijn sporen verdiende door 4x kampioen te worden in het Amsterdamse, omdat de concurrentie nog slechter speelde. De eerste coach die heel de Arena in slaap kon sussen al was het hypnosenozem Rasti Rostelli. Echter wat kan Frank er aan doen als op het moment suprême Mathijs de Ligt een ode aan zijn trainer gaf om een Boertje te fabriceren. De trainer reageerde subiet, door Malen te wisselen voor een levensgevaarlijke aanvaller genaamd Promes. Dat deze killer enkel messcherp is op feestjes deed even niet ter zake. Aan de andere kant was de uitschakeling in Hongarije een doelbewust protest, want wees eerlijk, ze gingen erin als mietjes. Hulde daarvoor!

Naar verluidt heeft de VPRO al beelden geschoten voor een docu over deze succestrainer. Enkele beelden schijnen al uitgelekt te zijn. Zo zien we Frank terug lachend langs de kant, Malen niet wisselend en geen appjes sturend naar afgewezen Oranjekandidaten. Ook zijn er beelden dat tijdens één van de eerste trainingen Sigrid Kaag op een bezem in de lucht vloog met de tekst ‘Frank gewoon 4-3-3 met verplicht 3 vrouwelijke aanvallers van ISIS’. Daarbij was het goed te zien dat bezembestormende heks Kaag gelukkig een geshopte gordel droeg en dat op de uiteinde van de bezem stond ‘Powered bij Geert Wilders’.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme