4 0
Read Time1 Minute, 44 Second

Het is nog steeds de week van Oranje. Zo liep Koning Willem-Alexander vooruit op de versoepelingen en schudde in een Haagse volksbuurt iedereen de hand. De knecht van Willem, Mark Rutte genaamd, nam plaats in het stadion om de wedstrijd tegen Macedonië te aanschouwen. Toen een verslaggever na de wedstrijd vroeg hoe de wedstrijd was en wat hij van de uitslag vond, bazelde hij de vertrouwde woorden: ‘Dat kan ik me nu even niet herinneren’. Ook is er wat commotie ontstaan omdat Oranje de volgende wedstrijd speelt in het Hongarije van EU-hater Orbán. Mark verkondigde daarnaast dat Hongarije niks in de EU te zoeken heeft, eigenlijk net zo weinig als glibberaal Mark zelf in Den Haag. Ook Geert, een groot fan van Orbán, kreeg er zoals gewoonlijk van langs. Rutte , Kaag en Hoekstra vielen blonde Geert keihard aan. Maar Geert hoefde ze enkel een spiegel voor te houden om hen het zwijgen op te leggen. En Orbán? Orbán veegt zijn reet af met al die kritiek. Zolang jullie nog terroristen financieren en homo’s bij ons veiliger zijn, dan moet je vooral heel even zwijgen.

Zwijgen doen de voetballers van Oranje dan weer niet. Die willen graag een statement maken in Boedapest. Het liefst willen ze knielend de wedstrijd spelen. Niks bijzonders dus, want al die verwende gasten knielen en kruipen al jaren voor de poen. Over knielen en kruipen gesproken, de populaire attractie Monsieur Cannibale gaat nu echt van het toneel verdwijnen. Deze vriendelijke kannibaal, bekend van het roeren in stomende ketels vol lachende kinderen, blijkt racistisch en wordt vervangen door Sinbad de Zeeman. Sinbad leefde ten tijde van het Kalifaat van de Abbasiden. En wees eerlijk, kalifaten doen het in Nederland bijzonder goed. Ik stel me dan ook voor dat lachende kinderen een rondje meedraaien in een prachtig, bloederig, afgehakt hoofd. Mocht je evengoed nog naar zo’n racistisch pretpark willen, denk dan als vrouw om uw klederdracht. Te bloot is niet gewenst, zo ondervond een vrouw in Disneyland. Het land waar verdomme de hele familie Duck in zijn blote toges loopt.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme