4 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Het was de week van herdenken en vieren, waarbij vooral op het vieren wel wat viel aan te merken. Zo werd Ajax kampioen en ontstond er spontaan een feestje. Zo waren supporters spontaan naar de Arena getogen, werden er spontaan wat microfoons geplaatst en kwamen de spelers spontaan naar het dek. Spontaan zoals ze is, vergat burgervrouw Femke waterkanonnen te huren, honden eten te geven en bleef de knuppel verstopt. De-escalerend zoals het hoort, zolang je maar voor Ajax juicht en niet tegen het coronabeleid bent. Gelukkig ging de massa weg toen Davy Klaassen met schoenen en halve zolen begon te smijten. Het was een beter idee geweest om Tino Martin een nummer te laten zingen. Als die in de jaren ’40-‘45 had geleefd, was er geen Duitser de grens over gekomen. Tandjes, wat zingt die gozer vals.

Er viel ook zat te herdenken. Nadat vorig jaar Willempie op de Dam een toespraak hield, was het nu aan de beurt aan zijn alter ego André van Duin. Prima verhaal, niks op aan te merken. Waar wel wat op viel aan te merken was de bevrijdingsposter van FVD. Laten we nu in godsnaam een keer stoppen om de politieke meningen en uitingen in een nazi-jas te verpakken. Inderdaad, we zijn onze vrijheden aan het kwijtraken, maar dat betekent dat we er ook weer harder voor moeten vechten zonder te worden uitgescholden voor wappie. Want wat zeiden die wappies ook alweer over vaccinatiepaspoorten in eigen land? En was wappie De Hond niet zijn gebeten achternaam toen hij over aerosolen begon?

Denk ik aan wappies, dan denk ik aan Sneeuwwitje. Die had liggend in coma nooit wakker gekust mogen worden. Volgens mij werd Sneeuwwitje overigens wakker toen ze gepenetreerd werd door 7 dwergen en daardoor haar giftige appel uitspuugde. Doornroosje daarentegen werd wel wakker gekust door een prins, wat nu in alle gekte ten strengste verboden is. Ook de PvdD deed een duit in het zakje en vroeg om een verbod van het kussen van kikkers. Maar wat moet die Ouwehand in godsnaam met een prins op het witte paard?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme