3 0
Read Time1 Minute, 42 Second

Het was de week van het nieuwe leiderschap, het nieuwe elan. Van een frisse wind die weer door het Haagse zou waaien. Met de nadruk op zou, want toen het puntje bij het paaltje kwam was er niks, maar dan ook niks, veranderd. Rutte werd in het zadel geholpen door een berekenende Kaag. Hoekstra hanteerde wel het mes, maar stak die toch moeiteloos, vol medelijden en krokodillentranen huilend, in de rug van held en collega Omtzigt. De CU ontweek op het moment suprême de strenge blik van de Heer, om een paar dagen later als een volleerde Judas te melden dat ze niet met Rutte willen regeren. En Mark glibberde nog steeds als een paling in een emmer vol met snot en deed vooral of zijn neus bloedde.

Ook Kamervoorzitter Arib moest het slagveld verlaten. Beoogd opvolger Bosma streek alvast zijn pak, totdat een een-tweetje tussen Kaag en Rutte anders deed verlopen. Eén dag voor de verkiezing sloot Vera Bergkamp aan en won natuurlijk, zoals het een valse D66’er betaamt. Toen de nieuwe ongebruikte bezem weer in de kast werd gezet, viel er plots toch nog een lijk uit. Good old Tjeenk Willink moet dus voor het nieuwe frisse elan zorgen en ouderwets formeren. Het failliet van bananenrepubliek Nederland.

Over failliet gesproken ook D-reizen heeft zijn laatste vakantie geboekt. Weinigen gaan de grens over. Mocht je dat graag willen, dan het liefst met een paspoort waarin staat dat je een spuitje gehad hebt. Overigens is het spuitje van AstraZeneca best wel veilig. Geleerden beweren zelfs dat de kans groter is dat je door de bliksem wordt getroffen dan dat je een zeldzaam bloedpropje krijgt te verwerken. Echter bij bliksem wordt in ieder geval nog geadviseerd binnen te blijven. Iets wat ze in Engeland niet meer hoeven, omdat ze daar in één dag sneller vaccineren dan wij in een maand.

Denk ik aan snel, dan denk ik aan de nieuwe bolide van Frans Duijts. Die gelukkig niet zo duur was als de met cash betaalde villa van de Meilandjes.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme