20 1
Read Time2 Minute, 27 Second

Na een korte pauze op social media, en wat rond te hebben gekeken kwam ik al gauw op het platform van Ahmed Aarad, genaamd Backme. En omdat ik hier zo enthousiast over werd wijd ik dan ook mijn eerste stukje aan de founder van BackMe; Ahmed Aarad.

BackMe is een platform waar journalisten, columnisten, kunstenaars en andere creatievelingen bij elkaar kunnen komen om als het ware ‘gebackt’ te worden met hun werk. Een kleine eenmalige donatie of vanaf € 1,- per maand een abonnement op de creativiteit van de ‘gebackte’ persoon. Een unicum.

Even in het kort de voorgeschiedenis van Ahmed en zijn beweegreden voor Backme:

In juli 2017 ben ik een eigen blogplatform begonnen, saltmines.nl, dat zou de plek zijn voor mensen als ik waar je zonder lidmaatschappen, paywalls of advertenties je mening, nieuwtje of content in het algemeen met een breder publiek kunt delen. Al snel groeide dat uit naar honderdduizenden bezoekers per maand en talloze bijdrages van grote namen, startende schrijvers en journalisten.

Terwijl de kosten opliepen waren er alleen geen inkomsten. Ik ben toen op zoek gegaan naar een verdienmodel. Bestaande verdienmodellen die op het internet worden toegepast stammen nog uit de papieren dagbladen- en krantentijd. Het moge duidelijk zijn dat die niet werken. Bovendien, als je iets schrijft of opneemt, wil je het als maker vooral delen. Dan werkt een paywall bijvoorbeeld averechts. Een lidmaatschap zou misschien kunnen werken als je tig miljoen bezoekers per maand hebt maar anders functioneert dat net zo min.

Dus was ik vooral op zoek naar een alternatief verdienmodel dat dan ook nog eens paste bij mijn ethische waarden: privacy-vriendelijk, transparant en inclusief. Dat betekent in essentie geen handel in persoonsgegevens of advertenties, transparant hoe er geld wordt verdiend en laagdrempelig met dezelfde voorwaarden zodat niet alleen de allergrootsten er van kunnen profiteren maar ook de allerkleinsten. Zodoende heeft het Backme-model mij eigenlijk gevonden en niet andersom.

De groei van Backme is inmiddels gemiddeld zo’n 400%. Momenteel PER DAG.

Je zou denken dat iemand zoals Ahmed zo onderhand uitgenodigd zou worden bij Op1. Of bij Businessclass. Of bij Jinek. Of bij een ander praatprogramma welke nieuwe, succesvolle initiatieven zou steunen, vooral wanneer ze komen van een allochtoon. Een Marokkaan nog wel. Niets is minder waar.

Want Ahmed is geen Ali B. Of een Boef. Ahmed is een succesvolle Marokkaan die inmiddels, zonder daar criminele activiteiten voor te hebben ontplooid, tig studies heeft afgerond en een platform heeft opgezet wiens succes zo inmiddels zijn weerga niet kent. Hij geeft mensen de mogelijkheid om hun mening te ventileren. Ook al is die niet ‘politiek correct’. Het gaat om de veelzijdigheid van meningen die je niet meekrijgt in de MSM.

Ahmed is niet voor een karretje te spannen omdat hij zielig is of het slachtoffer speelt.

En dat is dan ook exact DE reden waarom zijn succes niet bejubeld wordt door de MSM; er valt niets te halen bij deze Marokkaan.

Samira TarrassVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Succesvolle Marokkanen? Nee, geen interesse.

  1. Als je niet mekkert heb je geen verhaal. Dat is wat de MSM geworden is. Je moet een zielig verhaal hebben of een grote bek en vooraan gaan staan en voortdurend de media in de nek hijgen.

    Ik vind het getuigen van lef, inzicht en bewonderenswaardig dat mensen een poging ondernemen zelfredzaam te zijn. Daarbij is het veel positiever jezelf Nederlander te noemen dan de afkomst te vermelden en je daarop voor te laten staan. In deze maatschappij ondervinden we allemaal, ongeacht afkomst, een behoorlijke tegendruk. Alleen al je daaraan ontworstelen is een pluim waard 😉

    Succes Samira!

  2. Helemaal mee eens Samira, ik heb Ahmed ook gewoon even een mailtje gestuurd en sindsdien plaatst hij mijn autotesten en af en toe schrijf ik een artikel over bv. medische zaken zoals dat corona-vaccin of over Hugo, Jaap en zo. Geen enkel ander medium zou dergelijke kritische artikelen plaatsen en ik snap echt niet waarom niet. Als een artikel goed is onderbouwd maar niet jouw mening is waarom zou je het dan niet plaatsten. Ik ben dolblij met een medium als Saltmines omdat ik hier artikelen kan lezen die niet alleen lekker anders kritisch zijn maar vooral ook goed onderbouwd. Tja de “Waarheid doet pijn” is toch een mooi Adagium wat mij betreft. Alle credits dan ook voor Ahmed Aarad dat mag inderdaad wel eens gezegd worden!

  3. Volhouden ! Ik voorzie toch een wereld waarin de tradionele kanalen het gaan afleggen tegen dit soort initiatieven. Mensen zullen naarmate digitalisering vordert zich meer en meer zelf gaan informeren en anderen gaan volgen die een verhaal hebben *ook al denk dat MSM dat ze geen verhaal hebben. Het wordt steeds meer zichtbaar dat de manipulatie te grote vormen gaat aannemen. Ik noem een Kaag die overal te zien is nu. De eenzijdigheid van verslaggeving. Het klopt niet meer. Er is een new world out there en jullie maken uit in deze wereld.

    1. Klopt helemaal Sia mijn broer vertelde mij gisteren dat in de USA de MSM totaal niet meer gelezen/gekeken worden dus dat zegt genoeg denk ik. Gaat hier ook al dezelfde kant op hoor, ik kijk al jaren geen tv meer en mijn 87-jarige moeder kijkt alleen nog Binnenstebuiten en nog een programma en verder niets. Het Journaal gelooft ze helemaal niets meer van en zo ken ik nog veel meer mensen. Ze gaan het gewoon afleggen makkelijk zat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.