0 0
Read Time3 Minute, 28 Second

HELAAS, alternatieven voor de partijen die nu het beleid van Rutte III steunen zijn niet erg inspirerend. Het is verleidelijk om dan voor de zekerheid van de zittende macht te gaan. Dan weet je wat je krijgt. Die zekerheid is schijn. In tien jaar Rutte heeft hij onze belangen in de uitverkoop gedaan – met name die van de middenklassen –, de rechtsstaat verder om zeep geholpen, de onafhankelijkheid van de media steeds verder uitgehold. Het “multiculturele” migrantenprobleem is verergerd. Het klimaatakkoord is een drama.

Rutte deed dat niet alleen, maar hij is wel de architect en hoofdverantwoordelijke en heeft persoonlijk de derde en vierderangs bestuurders geselecteerd die het beleid vormgaven en die ook gemakkelijk aan de kant gezet werden als het even verkeerd liep. Overigens zonder dat de fouten werkelijke gecorrigeerd werden. Hij zelf waste dan zijn handen in onschuld of zei nergens van te weten. Lees bijvoorbeeld Feynman en/of Feiten – 10 jaar Rutte.

Opkloppen van Angst

Een belangrijk middel in het machtsspel van Rutte is het tot hysterische, religieuze hoogten opkloppen van angst. Om te beginnen het klimaatalarmisme van de opwarming. Maar het corona-virus gaf veel meer mogelijkheden tot verdere beheersing van het volk. Dat was immers geen dreiging in 2050 maar vandaag. Klimaatontwikkeling en corona zijn niet onschuldig maar het gevaar wordt zwaar overdreven. Nog erger is dat de mogelijkheden om er iets aan te doen enorm worden overdreven. De opbrengsten van maatregelen worden onvoldoende afgewogen tegen de kosten en er blijft buiten beschouwing wie die kosten op moet brengen. Bij de gevolgde corona-politiek gaat het niet alleen om de financiële kosten. Het bestaan van veel mensen wordt op de tocht gezet of ingrijpend beperkt.

Censuur!

Kenmerkend voor klimaat- en corona-strategie is dat andere meningen, ook weten­schappelijk onderbouwde meningen, niet serieus genomen worden. Ze worden verzwegen, onderdrukt of als onwetenschappelijk, racistisch of ultrarechts bestempeld. Datzelfde lot treft ook degenen die dat politiek aan de orde stellen. Die strategie wordt al veel langer gevolgd tegenover wetenschappers, politici en publicisten die de gang van zaken rond migratie en migranten aan de orde stellen. En dan is er nog de vernietiging van onze rechtsstaat door slechte wetgeving, bezuiniging en “manage­ment” zoals dat nu bij de toeslagen-affaire naar buiten komt.

Laaf van Merkel

Dit beleid is niet door Rutte bedacht. Hij is slechts de uitvoerder van het EU beleid, maar dan wel als braafste jongetje in de klas van Merkel. Hij verdedigt niet de belangen van de Nederlandse bevolking zoals een aantal andere EU landen dat wel doen. Die EU is er niet om de belangen van de EU-burgers zo goed mogelijk te verdedigen tegen de mondiale grootmachten maar om die mondiale economi­sche grootmachten zo goed mogelijk te bedienen. De beheersing van de media en de druk op alternatieve uitingen onder het mom van “nepnieuws” en “complottheorie”, juist ook als die uitingen goed onderbouwd zijn, wekt bij de mediaconsument de indruk dat het allemaal heel goed gaat.

Strategisch stemmen

Het partijkartel zal wel enig verlies incasseren, maar een meerderheid van oppositionele partijen zit er niet in. Waarbij het nog maar de vraag is of al die oppositionele partijen en partijtjes niet zullen zwichten als er een beroep op hun “verantwoordelijkheid” gedaan wordt. Het kartel, dat zijn de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU. De zogenaamde oppositie­partijen GL en PvdA horen daar ook bij. Zij willen maar al te graag in een volgende coalitie aanschuiven en laten dit door het steunen van het kabinet blijken. Ook de SP maakt geluiden in die richting.

De overgebleven partijen hebben allemaal zo hun voor- maar vooral nadelen. Ze bieden geen werkelijk alternatief, snappen weinig van het grotere machtsspel, willen en kunnen niet samenwerken. Het zijn allemaal splinters, waarbij Splinter nog wel het sympathiekste is. Lees voor een overzicht van plussen en minnen Graten Slikken van @Repelsteeltje21

Eigenlijk is er maar een optie om Rutte uit de macht te stoten en dat is een stem op Pieter Omtzigt. U maakt dan het CDA heel groot maar geeft gelijktijdig een signaal dat men het niet met CDA eens is.

Ga in ieder geval wel stemmen. Niet stemmen is een stem op Rutte.

Volg @VictorOnrustVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Victor Onrust

Written by Victor Onrust

Klik: Victor Onrust voor meer informatie over Victor Onrust

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Tien jaar liegen en draaien – Het is klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.