1 0
Read Time1 Minute, 44 Second

Het was de week dat de avondklok zijn intrede deed. Vanaf 9 uur ‘s avonds tot half 5 ’s morgens is de burger verplicht binnen te blijven. Aan die oproep werd massaal geen gehoor gegeven. Of dat te maken had met het feit dat de maatregel slechts in de Nederlandse en in doventaal uitgesproken werd is niet helemaal duidelijk. De jeugdigen onder ons vergeleken het met de oorlogstijd. Dat zijn dezelfde jongeren die er moeite mee hebben dat je op 4 mei 2 minuten stil moet zijn en die denken dat Adolf Hitler een cocktail is van lachgas en alcohol, afgetopt met een krokantje van swastika.

Deze jongeren vonden het nodig om winkels te slopen en stenen te gooien, met de gedachte dat dit valt onder demonstreren anno nu. Sommige relschoppers doen het omdat ze het niet eens zijn met het beleid, anderen omdat ze een pesthekel hebben aan het land waarin ze wonen. Voor hen vallen deze rellen onder een reünie van Opsporing Verzocht.

Hulde dan ook voor de politie en de vele harde kernen van de voetbalclubs. Vooral die harde kernen hebben er de schurft aan als een ander de stad sloopt. Peter R. probeerde het nog voor de relschoppers op te nemen. Een andere mening betekent toch weer 3 avondschnabbels per week. Op 1 puntje moet ik hem gelijk geven. Het vaccineren in Nederland gaat net zo vlot als een plakdrol in een glazuurloze wc-pot. Wat blijkt, Groot-Brittannië was wat eerder met het aankopen van het vaccin dan de stroperige EU. Heeft de Brexit toch nut gehad en trokken de Britten een lange neus naar het vaste land.

Over lange neuzen gesproken, Jesse Klaver herdacht via een tweetje de holocaust en sprak over 6 miljoen omgebrachte mensen. Duidelijk dat zowel het J-woord alsook het M-woord moeilijk uit zijn strot te krijgen is. ‘Lik mijn reet Klaver’, zou Gordon zeggen. Een handeling die nu gedaan word door zijn, volgens de hondenbescherming, doorgefokte hond. En over de relschoppers in Urk zeg ik 1 ding, daar zouden ze de spuit op moeten zetten.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme