2 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Het was de week van het afscheid, eigenlijk een dramatisch afscheid. Afscheid van het talent dat elke aanval moeiteloos pareerde. De man die altijd in de schijnwerpers stond, vaak een lijntje uitgooide en er dikwijls overheen ging. De man die irriteerde, de man die velen liet genieten en de man die anderen verward achterliet. De man die niet de hand van God misbruikte, maar zich God himself waande, namelijk Thierry Baudet. Terwijl het zo makkelijk had kunnen zijn om die idiote jongerenclubjes met enge personen en ideeën gewoon te royeren. Dat moeten ze by the way doen bij alle partijen die onderdak bieden aan mafketels met rare denkbeelden. Amsterdam zou er van opknappen.

Neem bijvoorbeeld ene Rutger Groot Wassink, die was er als de kippen bij om een Rosenmöller te doen en Baudet een welgemeende one men down te wensen. Dat rottige Rutger eraan voorbij ging dat hij net 3,3 miljoen gemeenschapsgeld had verkwanseld deed er even niet toe. De VVD paste meteen het verkiezingsprogram aan en wil plots de grenzen dichtgooien. Alles om wat extra stemmen van dwalende FvD-kiezers binnen te halen. In ieder geval is het duidelijk dat de Uil van Minerva zijn eigen nest bescheten heeft, gevlogen is, en nimmer wederkeert. Wie dat ook niet doet is onze eigen mama mevrouw de Bok, Corrie van Gorp. Van Gorp was uniek aan de hand van André en trok daardoor volle zalen. Net als Youp van ’t Hek, die nu twijfelt of hij een oudjaarsconference zal geven als er niet meer dan 30 man in de zaal mag zitten. Dolf Jansen reageerde ontzet, die tekent er namelijk voor als er 30 man zijn voorstelling willen bijwonen.

Over tekenen gesproken, Jip en Janneke, de met donkere stift op blank papier gekalkte kleuters, moesten het ook ontgelden. PvdA-politica D’Hondt vindt ze stereotyperend. Annie M.G. Schmidt zou zich in haar graf omdraaien. Annie ligt overigens begraven op Zorgvlied, zou Freek de Jonge dat weten? Maar over de doden niets dan goeds. Jammer dat de dood van ene Diego Maradona in het nieuws zo weinig aandacht krijgt!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme