5 1
Read Time5 Minute, 11 Second

Na 34 jaar werkzaam te zijn geweest op medisch wetenschappelijke laboratoria snap ik 100 procent deze uitspraak van arts Marcel Levi: “Doe niet zo krampachtig en breng het corona-vaccin nu al op de markt.” Zie artikel in het AD van zaterdag 31 oktober: https://www.ad.nl/wetenschap/doe-niet-zo-krampachtig-en-breng-het-coronavaccin-nu-al-op-de-markt~a1526f7c/
Het probleem met artsen is dat het promoveren altijd een moetje is en de medisch analist die voor ze werkt vrijwel altijd degene is die al het labwerk doet. Ik kan mij van mijn allereerste baan nog heel goed herinneren dat er een arts was die moest promoveren. Probleem was dat deze arts twee linkerhanden had en zelfs nog geen tipje op een Eppendorf-pipet kon zetten. Vlak voor de promotie vroeg de professor zich zelfs nog hardop af of het wel door kon gaan zo onvoorstelbaar slecht was het proefschrift en met slecht bedoel ik niet alleen slechte kwaliteit maar ook nog eens slecht geschreven. Artsen en promoveren zijn twee dingen waarvan ik vind dat ze absoluut niet samengaan. Een arts moet zich bezig houden met het beter maken van zieke mensen en niet met wetenschappelijk onderzoek punt uit. Mijn voorzet is helder en duidelijk en dan ga ik nu in op de domme uitspraak van Marcel Levi en waarom artsen zich dus nooit met het wetenschappelijk onderzoek op de laboratoria van ziekenhuizen en universiteiten moeten bemoeien. In mijn andere artikel “Over Jaap, Mark, Hugo en zo…… www.watbenjedan.nl” schreef ik al dat er nog nooit een succesvol corona-vaccin is ontwikkeld en dat gaat nu dus ook niet gebeuren want wat is er aan de hand? Na het eerste SARS-virus genaamd SARS-CoV-1 is men begonnen met de ontwikkeling van een vaccin. De normale tijdsduur voor de ontwikkeling van een vaccin is zo’n 5-10 jaar en dat is niet voor niets. Je wilt namelijk zeker weten dat aan vaccin veilig is en geen schadelijke bijwerkingen heeft die de gezondheid van de gevaccineerde persoon ernstig kunnen beschadigen. Dat is ook de reden dat het eerste deel van het onderzoek naar een nieuw te ontwikkelen vaccin in proefdieren gebeurt. En daar zit ‘m nou net de kneep want de ontwikkeling van het vaccin tegen SARS-CoV-1 is juist om die reden na bijna 10 jaar gestaakt. Men schreef in dit – https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0035421 – wetenschappelijk artikel: “The concern arising from the present report is for an immunopathologic reaction occurring among vaccinated individuals on exposure to infectious SARS-CoV, the basis for developing a vaccine for SARS.” “This combined experience provides concern for trials with SARS-CoV vaccines in humans.”

Onvergeeflijke fout
Het overslaan van het proefdiergedeelte in de ontwikkeling van een vaccin tegen SARS-CoV-2 is dan ook een kapitale en in mijn ogen onvergeeflijke fout van de farmaceuten. Alle wetenschappers die zich met SARS-CoV-1 en SARS-CoV-02 bezig houden moeten van het bestaan van het door mij aangehaalde wetenschappelijke artikel weet hebben. En als je niet van het bestaan afweet dan ben je in mijn ogen een wetenschappelijk stuk onbenul van het allerdomste soort. Iedere professor, doctor, ingenieur en noem alle titels maar op mogen wat mij betreft hun titel inleveren als ze beweren dat het veilig is om het proefdiergedeelte voor deze ene keer over te slaan. Haast, haast is geboden, nu snel een vaccin, hoe eerder hoe beter, iedereen buitelt over elkaar heen maar nergens hoor/zie/lees ik goede informatie zoals ik hier benoem. Waarom niet? Is de huidige journalistiek dan echt zo onvoorstelbaar dom dat men dit niet zelf op kan zoeken op het internet. Durft men niet kritisch te zijn omdat men bang is om alleen te staan? Ik heb heel erg veel gelezen sinds de start van de lockdown op 15 maart 2020 en ik verbaas mij elke keer weer tijdens discussies met het totale gebrek aan kennis van gewone mensen, hoog opgeleide mensen, (huis)artsen en ja zelfs wetenschappers. Niemand staat er blijkbaar bij stil dat alle pandemieën die we tot nu toe gehad hebben gewoon vanzelf uitgedoofd zijn. Dat doen pandemieën namelijk vanzelf uitdoven. De Spaanse Griep was poef zomaar ineens verdwenen en nog steeds begrijpt men niet waarom. Kijk dat zijn nou dingen die ik graag zou willen weten maar ja Mark Rutte en geld voor FMO (Fundamenteel Wetenschappelijk Onderzoek) dat is vloeken in de kerk. We hadden zo ongelofelijk veel meer kunnen weten als er meer geld was geïnvesteerd in FMO naar dit soort dingen. Maar nee men steekt liever elk jaar weer honderden miljoenen in mislukte ICT-projecten van de overheid. Een ICT-vriend van mij zei: “Als je de overheid als klant hebt zit je goed want die betalen toch wel ook al mislukt alles.” Ik snap eerlijk gezegd helemaal niets meer van die hele corona-crisis. Er overlijden vrijwel uitsluiten ouderen al dan niet met onderliggend lijden. Jongeren worden al helemaal niet ziek tenzij ze een genetische afwijking hebben aan bv. de Toll-like receptor 7. Kortom waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Lockdown na lockdown maar het helpt niet SARS-CoV-2 komt steeds weer terug. Straks is onze economie compleet naar de gallemiezen en voor wat nou eigenlijk? Het aantal doden is een schijntje vergeleken bij een echte killer zoals de Spaanse Griep waardoor tientallen miljoenen doden zijn gevallen. Als die nu had geheerst waren er minimaal twee van je familieleden, twee van je vrienden en twee van je collega’s overleden. Kijk dan praten we over een extreem dodelijk virus maar dat is SARS-CoV-2 helemaal niet. Ik zeg laat alles lekker zijn gang gaan dan verdwijnt het virus vanzelf en wordt uiteindelijk een verkoudheid net als die andere corona-virussen. En dat vaccin tegen SARS-CoV-2? Ik zeg niet nemen want je weet absoluut niet of het veilig is omdat het proefdiergedeelte is overgeslagen. Dat proefdiergedeelte was namelijk dé reden om de ontwikkeling van het vaccin voor SARS-CoV-1 stop te zetten na bijna 10 jaar. En dan zouden we nu binnen 1 jaar wel even een veilig vaccin tegen SARS-CoV-2 ontwikkelen? Lamenielachuh mensen!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Daan van der Keur

Written by Daan van der Keur

Fanatiek motorrijder/reiziger, bezig aan zijn 4de leven.