2 1
Read Time1 Minute, 42 Second

Het was de week dat de mannen uit Den Haag de hamer hanteerden om het virus kapot te slaan. Dat ze dat prima kunnen is wel duidelijk, het is ze immers bij de horeca ook gelukt. Deze toch al zwaar gedupeerde groep deed het eigenlijk bijzonder goed qua regelgeving, maar kreeg evengoed de deksel op den neus. Restaurants zijn wederom gedoemd om het afhaalloket weer te openen. Daarbij kunnen ze gelukkig wel cateren voor kerken, musea, scholen, tuincentra, woonwinkels en doe-het-zelfwinkels. Succes verzekerd, want daar is het altijd gezellig druk.

Wie even geen succes heeft is Geert. Die kwam erachter dat één van zijn beveiligers met corona besmet was. Wat niet duidelijk werd is of het Fatima of Mohammed was, ervan uitgaand dat Aboutaleb niet in het beveiligingsteam is opgenomen. Met de besmetting van Aboutaleb kreeg Geert toch gelijk, want niet westers en de taal van het volk niet begrijpend. Wie ook heel even de (voetbal)taal niet machtig was, is Frank de Boer. Deze ‘succesvolle’ trainer liet zijn Nederlands elftal nogal Boers voetballen, namelijk tikkie breed en tikkie terug. Op de vraag wat er eerder werd verwacht, een doelpunt van Oranje of een vaccin tegen corona, bleef hij het antwoord schuldig. Pas toen het kabinet zich er mee ging bemoeien, door al het amateurvoetbal te verbieden, kwam Oranje tot scoren en mochten ze blijven voetballen.

Wie ook probeert te scoren is Famke Louise. Die heeft beloofd dat ze binnen een half jaar drie boeken gaat lezen. Naar verluidt heeft ze in de eerste week al één boek uitgelezen. Zo zei ze: ‘Het lezen ging goed, maar het spellen van aap, noot en Mies stuitte op nogal wat problemen. Wat ook op problemen stuitte is de nominatie van Femke Halsema voor de World Mayor Prize. Of deze tot stand is gekomen na een gewapende bedreiging van man- en/of zoonlief jegens de organisatie is niet bekend. Persoonlijk hoop ik dat ze wint, als de prijsuitreiking plaatsvindt op de zuidpool en dat die enkel lopend opgehaald mag worden.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme