2 0
Read Time1 Minute, 45 Second

Het was de week van Prinsjesdag. Deze derde dinsdag van september werd somber gevierd. Minder foeilelijke hoedjes en geen idiote statements, maar een begrafenisachtig decor wat prima paste bij de sfeer van slecht nieuws. Maar natuurlijk ging het helemaal niet over dat koffertje. Het ging, en ja ik val in herhaling, over woordkunstenaar Akwasi. Deze verbindende opruier die aanzet tot bedreiging en geweld werd geheel volgens de wetten van klassejustitie vrijgesproken. Hartsvriendin Jacobien, die twee termijnen bestuursvoorzitter was van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, volstond met een welgeaccepteerd sorry. Als dank kreeg deze rapper zelfs de Power Award toegeschoven door NPO-zender FunX. Deze prijs werd dit keer niet door het publiek bepaald, want anders waren pek en veren zijn deel geweest.

Godzijdank kan Akwasi zijn prijs zelf ophalen in tegenstelling tot een andere prijswinnaar, genaamd Blacka. Deze weldoener zat wegens een aandeel bij een steekpartij aan de kust in voorarrest. Andere genomineerden zoals V. van der Graaf, M. Dutroux en W. Holleeder vielen net buiten de prijzen. Dit tot groot verdriet van ene Rosenmöller, die maar wat graag de prijs had overhandigd aan Volkert voor bewezen diensten in het verleden. Over het verleden gesproken, als het aan islampartij Nida ligt behoren alcoholreclames inderdaad tot het verleden. Ik steun dit initiatief met heel mijn hart. Alcohol moet gewoon blijvend laaggeprijsd worden, zodat reclame niet eens meer nodig is.

Voor de werving van politieagenten is dan wel weer veel reclame nodig, al kunnen de strenge toelatingseisen de prullenbak in. Enkele voorwaarden zijn: criminele vrienden hebben en in het bezit zijn van een versleutelde telefoon. Ervaring in de onderwereld is een pre. En als ik dan toch aan ervaring denk, dan denk ik aan Sylvie Meis. Deze bevlekte schone stapt eindelijk weer in het huwelijksbootje en zal in het romantische Florence haar jawoord geven aan Niclas Castello. Vanwege corona mogen slechts een tiental gasten dit evenement bijwonen. Sylvie heeft via een loterij 8 ex-minnaars uit de volle minnaar-potentiepot getrokken. Er is overigens bekendgemaakt dat er na afloop van de voltrekking ruimte is om in te zetten op de duur van het huwelijk.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme