5 1
Read Time1 Minute, 44 Second

Het was weer de week van de onveiligheid. In het Amsterdamse schieten rappers, die gasten die met de muziek mee praten, doldruistig om zich heen. Na zoveel geweld besloot burgermeester Halsema eindelijk om toch maar preventief te gaan fouilleren. Natuurlijk tegen de zin in van de GroenLinksen en D66ers. Die zijn namelijk bang dat zij als eerste aan de beurt zijn om zomaar opgepakt te worden. Wees eerlijk, we gaan langzaam naar een Amerikaanse 24/7 maatschappij, wat inhoud dat steken en schieten geoorloofd is. Als we nu ook nog makkelijker wapens kunnen kopen dan een stroopwafel in het centrum van Amsterdam dan zijn we waar we wezen moeten. Nog even en ook in Amsterdam krijgen we dan Kenoshataferelen, met een zwaar onder druk staand politiekorps die na elk optreden met naam en duidelijk in beeld op het SM-kanaal te zien zijn.

Wie ook onder druk stond was koning Willem. Hoe kan het in godsnaam dat zijn 2 miljoen kostende sloepje niet over een trapje beschikt? Dat heel Nederland viel over het niet houden aan de coronaregels, maar niet over het ontbrekende trapje is natuurlijk heel opvallend. Wat ook opviel waren de butskoppen in Nederlandse wateren. Of de aanwezigheid van deze dieren te maken had met de bruiloft van hun drielingbroer Ferd is tot op heden niet bevestigd. Och Ferd, de man die feestjes asociaal vindt ging na het jawoord lelijk de mist in. Want niet alleen het koningshuis, maar ook politiek Nederland heeft kennelijk schijt aan de door henzelf opgelegde regels.

Over regels gesproken, wat te denken van een klimaatneutraal Nederland? Lekker je huis vergroenen en pas geld verdienen als je zelf al onder de groene zoden ligt. Iets van kooitje klaar en vogeltje dood. Over groen gesproken, dan denk ik aan de Messiloze grasmat in het prachtige Camp Nou. Messi, de beste voetballer ter wereld, heeft geen zin meer in Barça. Maar aangezien hij onbetaalbaar is moet hij tot zijn dood miljoenen per week blijven verdienen op de plek waar hij nu zit. En dan zeiken wij over 1,5 meter? Kom op zeg!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme