14 0
Read Time1 Minute, 53 Second

Soms zegt één kort videofragment meer dan duizend woorden. We hebben kleine stukjes moslimland op Nederlandse bodem, niet op grond van wet of recht maar op grond van demografie, waar de Nederlandse autoriteiten geen gezag meer kunnen doen gelden. In de woorden van Percolator: “Het is weer gezellig in Den Haag. En van de politie moeten wij het hebben…”

Dan minister Sigrid Kaag (D66). Ze houdt een verhaal over hoe allerlei vormen van extremisme de Nederlandse rechtstaat bedreigen, maar linksextremisme blijft opmerkelijk buiten schot. En dit in een tijd waar Volkert weer vrij rondloopt om zijn karwei af te maken…

En dan, to top it all off: Sophie in’t Veld en Jan Paternotte. Laatstgenoemde D66-politicus klaagde onlangs hoe oneerlijk het is dat hij in media werd neergezet als een communisme aanhanger, een supporter van moorddadige regimes. Het lijkt uit te draaien op een bezinningsmoment: media zouden moeten stoppen met rucksigtlos en contextloos framen. Stoppen met labeltjes plakken en meer de diepte ingaan om problemen inhoudelijk te bespreken. Maar neen! Want de framing-machine van zijn collega Sophie dendert door en neemt geen enkel gas terug!

Hieruit leren we opnieuw: do as I say, not as I do! Tellen we deze zaken op, dan vormt zich een grimmige conclusie. In deze «bespiegeling» beschrijft ondergetekende wat er nodig is om een natiestaat te laten werken. Als je vertrekt vanaf de premisse dat daar een samenbindend cultuurgoed voor nodig is, en je denkt dat consequent door in de situatie vandaag, dan kom je uit op enclavevorming en stamverbanden.

Steun De Nieuwe Zuil met een donatie, zodat het oeuvre van dr. Sid ook in het Engels beschikbaar kan worden gesteld, met de arbeid van een professionele vertaler en editor. In totaal is +/- 3.000 euro nodig opdat een samenvattende, gecondenseerde versie van zijn oeuvre in boekvorm internationaal kan gaan: NL58 INGB 0008 747503 (Stichting De Nieuwe Zuil). DNZ organiseert naderhand graag een event om de donateurs te bedanken!

Hopelijk strijkt u over uw gulle hart om actief bij te dragen aan Sids creatieve scheppingswerk met Of schrijf u in voor zijn nieuwsbrief!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Sid Lukkassen

Written by Sid Lukkassen

Dr. Sid Lukkassen behandelt o.a. humanisme, geopolitiek, media-analyse en culture wars. Schrijft voor volk en vaderland. Steun mij! https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/