18 0
Read Time1 Minute, 59 Second

Ik ben te dik. Dat heeft voornamelijk met te veel eten, te veel drinken en te weinig bewegen te maken. Als ik er niks aan doe word ik zo rond als een tonnetje. Dat betekent dat ik er wel wat aan moet doen. En dat heb ik dus nu een tijdje niet gedaan. Om op gewicht te blijven moet ik erg op mijn eten letten en minimaal twee keer per week sporten. En aangezien ik dat om verschillende redenen niet heb gedaan word ik nu de hele dag gefatshamed. Dat doet mij werkelijk geen ene reet. Want een beetje schelden of beledigen raakt mij niet en ik heb het ook zelf in de hand. Maar er zijn genoeg mensen die zich bijzonder ongelukkig voelen in hun te vette lijf.

Nu ben ik geen Asha ten Broeke, de huildikzak van de Volkskrant, en ga hier dus niet huilen om acceptatie, want dik zijn is gewoon ongezond. En de meeste vetzakken zijn gewoon hartstikke lui en doen dus geen moer aan hun overtollige kilo’s. Toch wil ik even een lans breken voor mijn bonkige broeders en volslanke zusters. Het kost nogal moeite om van je vette pens af te komen. In het AD staat vandaag dat het probleem van overgewicht veel harder moet worden aangepakt volgens medici en politici. Nu wil ik graag luisteren naar een dokter en begrijp ik heel goed dat te veel vet niet gezond is, maar gaan politici zich met mijn BMI bezighouden?

Elk pondje gaat door het mondje. Geen obees ontkent dat. Maar het is niet zo dat je te veel vet je hersenen wegvreten. Want wat denken zulke politici nou? Neem nou Tweede Kamerlid Carla Dik (hahahahahaha)-Faber van de Christenunie: ,,Wij vinden dat 80 procent van de supermarktreclame over gezonde voeding moet gaan, nu is dat nog maar 20 procent. Ook willen wij dat ongezonde producten bij de kassa in de ban gaan.’’ Oh, dus als die veelvraten naar verplicht gezonde reclames gaan kijken kopen ze wel een appel in plaats van een reep chocolade. En als bij de kassa een bleekselderij ligt steekt ie die vast in zijn bakkes. Ok. Ik heb nieuws voor je. Dikke mensen zijn dik, niet achterlijk. Alleen zijzelf kunnen hun vetschort aanpakken. En als ze dat niet willen gaat dat nooit gebeuren. En met paternalistisch gezeik al helemaal niet.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme