31 1
Read Time1 Minute, 38 Second

Het hele probleem met de goedgekeurde BLM-demonstratie op de Dam dat het alle geloofwaardigheid van burgemeester Halsema heeft doen laten verdwijnen. Als die er überhaupt nog was na het inbreekincident van haar zoon met een verboden vuurwapen van zijn vader dat onder de pet gehouden moest worden. Elk woord dat de burgermoeder van de hoofdstad zegt over corona is niets meer dan gotspe. Ze liet dertienduizend mensen op een hoopje demonstreren omdat het onderwerp zo belangrijk was. Elk coronaprotocol of maatregel ging overboord, want La Halsema was die dag even activist naast de baas van de driehoek van de stad. Het Amsterdamse MKB had het al zwaar door alle anti-geldverdienacties van de Communistische gemeenteraad, maar corona liet ze vrezen voor hun voortbestaan. Niets mocht, tot die 31e mei waarop alles mocht zolang je maar voor de goede zaak was.

In de Telegraaf staat te lezen dat: “Volgens Aboutaleb is de anderhalvemetermaatregel ’sleets’ geworden. Op straat houden mensen zich er nauwelijks aan. „Je moet een alternatief achter de hand hebben. Die hebben we niet. Noch een verplichte quarantaine, noch verplichte mondkapjes.” Aboutaleb zegt mede namens burgemeester Halsema van Amsterdam te spreken. Beiden roepen het kabinet en het RIVM op om nu al voor te sorteren op nieuwe maatregelen.

Ho. Stop! Halsema vindt dus ook dat de anderhalvemetermaatregel ‘sleets’ is geworden. Pardon? Al maanden geleden liet Halsema weten dat die maatregel helemaal niet nageleefd dient te worden, zolang je maar Black Lives Matter steunt. Waarom zouden mensen zich eraan houden, als ze zien dat het geen moer uitmaakt hoever je van elkaar af staat, als je maar de juiste mening hebt, volgens de burgemeester? Hoezo roept deze vrouw op om voor te sorteren op nieuwe maatregelen als ze de vorige zonder problemen in de prullenbak smeet? Dit is nou precies de reden dat zij daar niet meer had moeten zitten. Ze is nog minder geloofwaardig dan Doutzen Kroes.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme