13 1
Read Time1 Minute, 42 Second

Het was wederom de week van het racisme. Politiek Den Haag viel over elkaar heen tijdens het racismedebat. Een debat wat natuurlijk vele malen belangrijker is dan een debat over een land dat volledig naar de kloten gecoronaat is. Zo noemde de tovenaar van Azarkan Lilian Marijnissen een beschonken komkommer, kreeg diezelfde tovenaar lik op stuk van Asscher en vond de tovenaar een gelijkgestemde in toverkol Femke om Coen zijn tunnel af te pakken. Mijn idee om de tunnel te sluiten of enkel nog begaanbaar te maken voor zwarte auto’s haalde net niet genoeg ja- of deugknikkers.

Wie niet voor de deugknikkeraward in aanmerking kwam was de verre van roomblanke Op1-presentatrice Fidan Ekiz. Deze topper liet Wilfred Genee wederom met een bek vol tanden staan en noemde Gods beste vriend Boomsma een NSB’er. Een titel die Fidan nu zelf opgespeld krijgt van deugend links, want niet Nederlands, niet roomwit en heulend met de rechtse vijand. Nog even over deugend Nederland, Hannah Hoekstra presteerde het om tijdens de uitblinkerslunch, georganiseerd door koning Willem, gekleed te gaan in een anti-racisme tenue. Navraag bij de koning over zijn gevoel daarover preekte hij de iconische woorden ‘Hannah wie?’

Wie ook zijn gevoel liet spreken was F1-coureur Lewis Hamilton. Lewis gaat in het nieuwe raceseizoen starten in een pikzwarte auto met een nog zwartere helm, hopelijk in een ultrazwart racepak . Onder het motto Lewis gaat op zwart probeert ook hij een statement te maken met autosponsor Mercedes. Het merk dat in de oorlogsjaren vele nazi’s voorzag van automobielen. Het idee om op deze zwarte snelheidsmonsters een zilveren swastika te spuiten, om het verleden te eren, werd met een wegwerpgroet teniet gedaan. Ook het laten groeien van een klein zwart snorretje kwam niet door de commissie heen. Wat wel door de commissie, met als leden de onomstreden Typhoon en Davids, heen kwam is een adviescollege slavernijverleden. Op zich vreemd omdat juist Davids niet van de dialoog is, maar meer van de monoloog ondersteund door een heerlijk portie overtuigende mishandeling.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme