35 0
Read Time2 Minute, 38 Second

Het was gisteren een frustrerende dag voor me. Allereerst moest ik met mijn compagnon Ahmed naar een veel te dure advocaat die hem vandaag gaat verdedigen. We zaten met ons bedrijf BackMe bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Ze helpen startups in de media, zo wordt gezegd. Maar als je de deelnemers bekijkt geven ze eigenlijk alleen maar geld aan bevriende en dus politiek correcte mediamaatjes. Enfin. Ahmed werd geslagen door een medewerker. Als dat niet erg genoeg is moet je weten dat hij invalide is, in een rolstoel zit en zijn rug met ijzerdraad en plakband aan elkaar zit. Niet veel later werden we het programma uitgekieperd zonder overleg of reden.

We hebben het al weken over de onnodige dood van een donkere Amerikaan en daarom zijn er nu allemaal mensen heel erg boos, hebben ze het in de media over niets anders en waart er een ware Marxistische revolutie door het land, inclusief klinklijnen voor mensen die het ware geloof nog niet omarmen. Maar Ahmed, een invalide Marokkaan, werd na de mishandeling door alles en iedereen van de pers genegeerd. Nou ja, op een artikel in HP/De Tijd na. De rest van journalistiek Nederland was te bang voor zijn baantje, aangezien het SVDJ een dikke vinger in de subsidiepap heeft en de directeur, Frits van Exter, ook de baas is van de Raad voor de Journalistiek. Niet iemand met wie je ruzie wil hebben in dit incestueuze wereldje. Over George Floyd schrijven is dan een stuk minder gevaarlijk, zeg maar.

Na dit bezoek deed ik even aan een stukje zelfkwelling, ik zette Radio1 aan. Nog geen tien seconde later deed ik hem weer uit. Ik viel namelijk direct in een reclame voor een NPO Podcast, genaamd De Plantage. Ik hoorde een donkere vrouw zeggen: “Witte mensen zijn nooit te vertrouwen. Snap je dat?” Waarop de blanke interviewster met een muizenstemmetje terugzegt: “Ja, dat snap ik.” Dit is pure rassendiscriminatie op de Nederlandse Publieke Omroep. Racistischer kan haast niet. Draai het eens om. Zeg dat eens over donkere mensen, Joden of Marokkanen en je bent de Sjaak. Je zal verketterd worden en de politie aan de deur vinden. Maar zolang je dit soort giftige bagger over mijn huidskleur zegt is het geen punt. Wat zeg ik. De medewerkster heeft waarschijnlijk extra punten voor de divibokaal gewonnen.

Toen ik bij Dennis Schouten aankwam om Roddelpraat op te nemen vroeg hij mij om niet meer het woord blank te gebruiken, maar wit te zeggen. Ik weigerde en tijdens de uitzending ontstond een discussie dat eindigde in ruzie. Dennis zei letterlijk dat ie bang is geen werk meer te krijgen als hij niet meebuigt in al deze gekte. Ik houd mijn rug recht en heb gezegd dat ik dan niet meer aan deze show meewerk. Zo zie je maar. Deze zogenaamde revolutie maakt de polarisatie alleen maar erger. Zelfs mensen die niet zo heel lang geleden goed met elkaar waren kunnen niet meer door een deur door de pressie die op dit “debat” zit. Het is te hopen dat Ahmed vandaag wint. Dan wordt de wereld gelukkig toch een beetje eerlijker.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme