13 0
Read Time1 Minute, 44 Second

Het was de week van Judas. Net toen de EO verkondigde te stoppen met The Passion, het allejezus populaire programma over de martelgang van de Heer, deed Wilfred Genee een gooi naar de rol van Judas. De aangever en uitlokker van kwetsende quotes door de heren Gijp en Derksen ging vol op zijn schijnheilige plaat. Nadat Johan een ‘misplaatste’ grap maakte over kopschopper Akwasi viel deugend Nederland eensgezind over dit kleedkamerpraatprogramma heen.

Het programma moest flink door het stof en de kantinepraat aan tafel veranderde in een soort Joegoslaviëtribunaal. Derde keus-gasten als Boussatta en Harlequin maakten er een regelrecht kutprogramma van. Dries had jarenlang zijn frustraties opgekropt en gooide die op onzinnige wijze over tafel. De redder van de Marokkaanse samenleving schoot daardoor in eigen doel. Natacha probeerde de eer te redden en vroeg tot vervelens toe om een feitelijke onderbouwing. Een onderbouwing die spelers van Oranje wel wilden geven. Die besloten gezamenlijk VI te boycotten en geen interviews meer te geven aan de heren. Want ook voor deze verwende miljonairs is discriminatie en slavernij not done. Daarom was de geste om hun gage voor het WK, in het voor werknemers zo vriendelijke Qatar, beschikbaar te stellen aan de nabestaanden van de vele doden die vielen onder het juk van bouwlustige slavendrijvers. Of de werkgevers van deze gevulde voetballertjes, de puissant rijke oliesjeiks , ook een duit in het zakje doen is niet bekend.

Wie permanent zeker geen extra duiten in het zakje krijgen zijn de zorgverleners. Waar applaus hun deel was ten beginne van de coronacrisis werd nu elke vorm van opslag weggewuifd. Gelukkig krijgen ze de kans zich om te scholen. De functie van CliniClown schijnt bijzonder populair te zijn. Zelfs Asscher, die het eerder opnam voor deze harde werkers, kon het niet opbrengen om op tijd te komen stemmen. Maar ach, we weten dat een Judas in Den Haag niet eens meer opvalt. Wat wel opviel in de Hofstad was dat de ene demonstratie wel mocht en de andere niet. Gelukkig konden de hooligans daardoor in deze voetballoze maanden eindelijk weer eens gezamenlijk trainen.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme