22 0
Read Time1 Minute, 8 Second

Ik ben een vriendelijke man en gun iedereen zijn dromen. Zo fantaseer ik nog steeds dat ik, als spits van Ajax, de winnende maak in de Champions League finale. Maar als ik naar de werkelijkheid kijk moet ik bekennen dat ik 43 jaar ben, totaal niet fit en nog nooit een knikker heb kunnen raken. Hetzelfde geldt voor veel deelnemers aan talentenshows op de televisie. De ambitie spat eraf, het talent niet. Jonge meisjes die alle bewegingen en maniertjes van hun idool hebben overgenomen, maar helaas niet de zangkwaliteiten. Het zal nooit worden waar ze zo vurig naar smachten. Een glansrijke carrière, media-aandacht en fans.

Hetzelfde geldt voor iemand die politiek leider wil worden en zich daarmee al tot de aanstaande premier van het land kroont. Een prima ambitie natuurlijk, zeker omdat ze dan de eerste vrouwelijk minister-president is. Alleen haar partij is niet de grootste van het land en zal dat ook nooit worden. Zevende staat de club nu, met maar tien zetels. Het gaat dus echt niet gebeuren. Hoe vaak ze het ook roept. Probleem is alleen dat niet alleen haar geloofwaardigheid met het uitspreken van haar onhaalbare ambitie afneemt. Alle voorbeelden hiervoor van kansloze hoop zullen nooit door de media zo op het schild worden gehesen.

Steun Jans 12-uurtjes via janroos.backme.org Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme